Harira Geurige Marokkaanse Soep Met Linzen En Kikkererwten
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min

Harira (geurige Marokkaanse soep met linzen en kikkererwten)

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
40 min
1
Snipper de ui en snijd de peterselie en koriander fijn. Snijd de verse tomaten in blokjes en pureer met een staafmixer. Snijd het rundvlees in blokjes.
2
Verwarm olie in een soeppan en voeg hier de uien en het vlees aan toe. Bak het vlees en de uien 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kurkuma, gember, kaneel, versgemalen peper, tomatenpuree en de helft van de peterselie toe. Laat 3 minuten meebakken met het vlees om de smaak vrij te laten komen.
3
Voeg de bouillon en de gepureerde tomaten toe aan de pan met vlees en uien. Meng in een bakje het bloem met het koude water. Zorg dat er geen klontjes in zitten. Giet de helft van het bloempapje al roerend in de soep. Voor een dikkere soep voeg je ook de rest van het bloempapje toe. Voeg de linzen toe aan de soep en laat 20 minuten koken.
4
Voeg nu de parelcouscous, kikkererwten en de helft van de koriander toe aan de soep en laat nog 10 minuten koken totdat de parelcouscous gaar is. Breng de soep naar wens op smaak met peper en zout.
5
Serveer de soep in een soepkommetje en top af met verse koriander en/of peterselie en wat kikkererwten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Midden-Oosters
Diëten
Koolhydraatarm
Soort
Soep
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via