Harira Geurige Marokkaanse Soep Met Linzen En Kikkererwten
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Harira (geurige Marokkaanse soep met linzen en kikkererwten)

Duik in de Marokkaanse keuken met onze harira; een heerlijke Marokkaanse soep met linzen en kikkererwten. De verschillende specerijen maken van de harira een geurig, warm gerecht, ideaal voor dagen waarop je wel wat ‘comfort food’ kunt gebruiken.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept harira (geurige marokkaanse soep met linzen en kikkererwten)

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Snipper de ui en snijd de peterselie en koriander fijn. Snijd de verse tomaten in blokjes en pureer met een staafmixer. Snijd het rundvlees in blokjes.
2
Verwarm olie in een soeppan en voeg hier de uien en het vlees aan toe. Bak het vlees en de uien 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kurkuma, gember, kaneel, versgemalen peper, tomatenpuree en de helft van de peterselie toe. Laat 3 minuten meebakken met het vlees om de smaak vrij te laten komen.
3
Voeg de bouillon en de gepureerde tomaten toe aan de pan met vlees en uien. Meng in een bakje het bloem met het koude water. Zorg dat er geen klontjes in zitten. Giet de helft van het bloempapje al roerend in de soep. Voor een dikkere soep voeg je ook de rest van het bloempapje toe. Voeg de linzen toe aan de soep en laat 20 minuten koken.
4
Voeg nu de parelcouscous, kikkererwten en de helft van de koriander toe aan de soep en laat nog 10 minuten koken totdat de parelcouscous gaar is. Breng de soep naar wens op smaak met peper en zout.
5
Serveer de soep in een soepkommetje en top af met verse koriander en/of peterselie en wat kikkererwten.

Wat is harira soep precies?

Hirara soep komt oorspronkelijk uit Marokko. Het is een goed gevulde soep met tomaten, kikkererwten, linzen en selderij als belangrijkste ingrediënt.

Wat eet je bij harira?

Harira wordt veel gemaakt met rundergehakt. Doordat de soep al zo gevuld is hoef je er niet nog wat bij te eten. Natuurlijk is het altijd lekker om er een broodje in te dippen.

Hoe lang blijft harira soep goed?

Harira soep is makkelijk om in grote hoeveelheden te maken en dus perfect voor bezoek. Mocht er overblijven of wil je er graag meerdere dagen van eten, dan kun je het makkelijk 3 dagen bewaren in de koelkast.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Midden-Oosters
Soort
Soep
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via