Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Zomerse minestronesoep

De klassieke, Italiaanse minestronesoep stoppen we in een zomers jasje! Deze zomerse variant is ook heel goed gevuld, maar dan met zomerse, lichte groenten. Denk aan broccoli, paprika en doperwten. Een bordje boordevol groenten en daardoor lekker voedzaam! Ook is de soep koolhydraatarm! Bekijk hier meer koolhydraatarme recepten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept zomerse minestronesoep

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Pel de rode ui en snijd in grove stukken. Pel en snipper de knoflook. Pluk de takjes peterselie en hak de helft grof.
2
Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 min. aan. Voeg de gehakte peterselie toe en bak 1 min. mee. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
3
Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de citroen in schijfjes.
4
Voeg de pasta toe aan de bouillon en laat 6 min. rustig koken. Voeg de broccoli en paprika toe en kook nogmaals 6 min. Voeg de doperwten toe en kook nog 2 min. door.
5
Verdeel de soep over de borden/kommen en voeg als laatste een schijfje citroen toe. Maak het geheel af met de rest van de peterselie.

Wat is minestronesoep?

Minestronesoep is een traditionele Italiaanse soep die bekend staat om zijn hartige en volle smaak. Het is een dikke soep boordevol groenten, bonen, pasta en kruiden. De naam ‘minestrone’ is afgeleid van het Italiaanse woord ‘minestra’, wat soep betekent.

Het exacte recept voor minestronesoep kan variëren, omdat het vaak wordt bereid met seizoensgebonden groenten die op dat moment beschikbaar zijn. Typische ingrediënten zijn onder andere uien, knoflook, wortelen, selderij, tomaten, bonen, aardappelen en pasta. Andere groenten zoals courgette, spinazie, pompoen en kool kunnen ook worden toegevoegd.

Vaak wordt minestronesoep gekookt in een bouillon op basis van groenten of vlees, zoals kippenbouillon. De groenten en bonen worden meestal eerst sautéed in olijfolie voordat ze worden toegevoegd aan de bouillon. Daarna wordt de soep vaak op smaak gebracht met kruiden zoals basilicum, oregano, tijm en rozemarijn. Het wordt meestal geserveerd met een scheutje olijfolie en geraspte Parmezaanse kaas.

Minestronesoep is een voedzame maaltijdsoep die populair is geworden over de hele wereld vanwege zijn rijke smaak en gezonde ingrediënten. Het is een geweldige manier om verschillende groenten in één gerecht te combineren en kan worden aangepast aan persoonlijke smaakvoorkeuren.

Wil je naast deze zomerse minestronesoep ook eens een andere minestronesoep proberen? Dat kan! Maak zeker eens deze minestronesoep met kip en groenten. Een klassieke kippensoep zoals wij Hollanders ‘m kennen, maar dan goedgevuld met pasta waardoor het meteen een volledige maaltijd is. Liever vega? Ga voor de minestrone met mini fusilli. Een heerlijke minestronesoep gevuld met courgette, rode ui, sperziebonen, erwten, knoflook én citroen voor een lekker fris tintje.

Nog meer receptinspiratie voor het diner? Neem een kijkje op de pagina voor meer hoofdgerechten voor avondeten. Op zoek naar meer gezonde recepten met lekker veel groenten? Bekijk de gezonde recepten op Eatertainment!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.