Vegetarische ramen boordevol groenten
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Vegetarische ramen boordevol groenten

Ramen is een klassieke Japanse noedelsoep op basis van een bouillon. Deze soep wordt geserveerd met noedels, een halfzacht eitje en zit boordevol groentes met onder andere wortels, champignons, taugé en bosui. De combinatie met sojasaus zorgt voor een echte smaaksensatie!

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept vegetarische ramen boordevol groenten

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Pel en pers de knoflook. Snijd de gember fijn. Snijd de wortels in de lengte in reepjes. Verwarm een soeppan met olijfolie en bak hierin de knoflook en gember ca. 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de groentebouillon, misopasta en wortels toe. Breng aan de kook totdat de wortels zacht zijn. Haal de wortels uit de bouillon met behulp van een schuimspaan en leg de wortels apart. Houd de bouillon op laag vuur warm.
2
Bereid de ramen noedels zoals aangegeven op de verpakking en giet af.
3
Kook de eieren ca. 6 min. pel en snijd doormidden. Bak de champignons en taugé gaar in een koekenpan met olijfolie. Scheur ondertussen de norivellen in stukjes en snijd de bosui.
4
Leg de noedels, eieren, wortels, champignons, tauge, norivellen en bosui in een diep bord. Giet hierover de sojasaus en sesamolie, gevolgd door de bouillon. Garneer met sesamzaad.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Ei
  • Soja
  • Gluten
  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via