Een klassiek gerecht met aardappelen, groenten en vlees oftewel een agv’tje. Karbonade met krieltjes en spinazie, klinkt als een eenvoudig gerecht en dat is het ook. Een makkelijke maaltijd die met smaakmakers zoals salie en paprikapoeder ook een smakelijke doordeweekse maaltijd is.
Tip: Wil je nog meer smaak aan je spinazie? Voeg dan eens wat fijn gehakte knoflook toe en bak dit mee.
Een karbonade moet ongeveer 8 tot 10 minuten per kant bakken op middelhoog vuur. De exacte tijd hangt af van de dikte van de karbonade en de gewenste gaarheid.
Er zijn verschillende groenten die goed passen bij karbonade, zoals sperziebonen, broccoli, bloemkool, wortelen, spruitjes, rode kool, witte kool, boerenkool, of spinazie.
Een karbonade is een stuk vlees afkomstig van een varken. Het is meestal een plakje vlees met een bot erin en een klein laagje vet aan de zijkant.
We gaan heerlijk rood drinken bij deze karbonades. Een eenvoudig gerecht vraagt om een mooie wijn! Terre Métissée is een unieke blend van acht druiven. Deze rode Fransman is diepdonker rood van kleur en heeft een stevige structuur. De geur is intens, aromatisch en gevuld met Kirsch kersen, bramen en zwarte bessen. De wijn heeft een wat dikker en fluwelig mondgevoel. Met code EATFREE gratis bezorgd via Vanouds de Zwaan.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment