Karbonade met krieltjes en gewokte spinazie
Niveau
Beginner
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Karbonade met krieltjes en gewokte spinazie

Een klassiek gerecht met aardappelen, groenten en vlees oftewel een agv’tje. Karbonade met krieltjes en spinazie, klinkt als een eenvoudig gerecht en dat is het ook. Een makkelijke maaltijd die met smaakmakers zoals salie en paprikapoeder ook een smakelijke doordeweekse maaltijd is.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept karbonade met krieltjes en gewokte spinazie

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Haal de karbonade 30 min. voor gebruik uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
2
Dep de karbonade droog. Bestrooi beiden kanten naar smaak met peper, zout en paprikapoeder.
3
Verhit in een pan met ¾ deel van de olie. Bak de krieltjes in 10-12 min. goudbruin en schept regelmatig om.
4
Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en laat de boter smelten met de salie. Draai het vuur lager en bak het vlees in 8-10 min. Draai regelmatig om en schep de gesmolten boter met salie over het vlees.
5
Verwarm vlak voordat het vlees klaar is een wok of koekenpan met dikke bodem met de rest van de olie. Bak de spinazie gedurende 2 min. totdat deze geslonken is. Schep regelmatig om en breng op smaak met zout. Schep of giet eventueel vooraf het overtollige water uit de pan met spinazie. Druk hierbij de spinazie aan zodat het water vrijkomt.
6
Verdeel de spinazie, aardappelen en vlees over de borden.

Tip: Wil je nog meer smaak aan je spinazie? Voeg dan eens wat fijn gehakte knoflook toe en bak dit mee.

Hoe lang moet een karbonade bakken?

Een karbonade moet ongeveer 8 tot 10 minuten per kant bakken op middelhoog vuur. De exacte tijd hangt af van de dikte van de karbonade en de gewenste gaarheid.

Welke groente is nog meer lekker bij karbonade?

Er zijn verschillende groenten die goed passen bij karbonade, zoals sperziebonen, broccoli, bloemkool, wortelen, spruitjes, rode kool, witte kool, boerenkool, of spinazie.

Van welk dier komt de karbonade?

Een karbonade is een stuk vlees afkomstig van een varken. Het is meestal een plakje vlees met een bot erin en een klein laagje vet aan de zijkant.

Terre_metissee_wijn
Wijntip van Yves

Welke wijn bij karbonade: Rode wijn

We gaan heerlijk rood drinken bij deze karbonades. Een eenvoudig gerecht vraagt om een mooie wijn! Terre Métissée is een unieke blend van acht druiven. Deze rode Fransman is diepdonker rood van kleur en heeft een stevige structuur. De geur is intens, aromatisch en gevuld met Kirsch kersen, bramen en zwarte bessen. De wijn heeft een wat dikker en fluwelig mondgevoel. Met code EATFREE gratis bezorgd via Vanouds de Zwaan.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via