In samenwerking met:
Kerrie Linzensoep
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Vrij van vis
Vrij van vlees

Kerrie-linzensoep

Deze kruidige soep met linzen, aardappelen, boerenkool en kikkererwten zit boordevol smaak en is heerlijk als complete maaltijd.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Kerrie-linzensoep

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de uien. Halveer de prei, spoel onder koud stromend water en snijd grof. Verhit ⅔ van de olie in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak de ui en prei 8 min. Roer regelmatig.
2
Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1½ cm. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Pel en hak de knoflook grof. Snijd de peterselie fijn, bewaar het blad en de steeltjes apart.
3
Voeg de knoflook en peterseliesteeltjes toe aan de groenten en bak 3 min. mee. Voeg de aardappel, kikkererwten en kerriepoeder toe en bak nog 1 min. Voeg het kokend water toe en breng aan de kook. Laat 20 min. op laag vuur zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.
4
Verhit ondertussen de overige olie in een koekenpan en bak de boerenkool 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper. Spoel de linzen onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
5
Pureer de soep met de staafmixer helemaal glad en roer de zuivelspread, boerenkool, linzen en de helft van de peterselieblaadjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over kommen en bestrooi met de overige peterselieblaadjes.

Combinatietip: serveer dit soep recept met een vleugje citroen voor een frisse touch.

Restjestip: heb je teveel linzen gekookt? Bewaar ze dan in een afgesloten bakje voor maximaal 3 dagen in de koelkast of vries ze met kookvocht in.

De lekkerste recepten met linzen

Wanneer je in onze voorraadkast kijkt, zie je standaard een blikje linzen staan. Deze groente heeft niet ontzettend veel smaak, waardoor je het eigenlijk niet vies kan vinden. Linzen zitten boordevol voedingsstoffen. Denk aan ijzer, kalium, magnesium, vitamine B1 en vitamine B6 en nog tal van andere belangrijke voedingsstoffen. Je verwerkt ze gemakkelijk in verschillende gerechten en ze zijn dus ook nog eens supergezond. Genoeg redenen om deze lekkere recepten met linzen te maken!

Liefhebber van een romige pasta pesto? Probeer dan eens deze verfrissende variant met linzenspaghetti. Je leest het goed, we gaan voor spaghetti gemaakt van linzen, waardoor je gemakkelijk een extra portie groenten binnenkrijgt. Maak het pasta recept compleet met een lichtpittige rucolapesto, courgette en gegrilde kalkoen. Met linzen heb je ook een goede vleesvervanger, omdat het ook een hoog eiwitgehalte heeft. Hierdoor worden linzen vaak gebruikt in vegetarische recepten of zelfs in vegan recepten, zoals deze dahl met linzen. Je creëert een lekker gerecht vol smaak én voedingsstoffen.

Linzen kan je ook gemakkelijk toevoegen aan soep, waardoor het niet alleen vullender wordt, maar ook nog eens voedzaam. Deze kerrie-linzensoep is daarvan het perfecte voorbeeld. Wil je eens iets anders proberen? Maak dan deze tabouleh met linzen en tonijn. Deze frisse peterseliesalade maak je normaal met bulgur, maar wij maken het met linzen, tomaten, munt en peterselie. Serveer de salade als een bijgerecht of maak er tonijnsteak bij voor een volwaardige maaltijdsalade.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via