In samenwerking met:
Linzenspaghetti met gegrilde kalkoen, rucolapesto en courgette
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Linzenspaghetti met gegrilde kalkoen, rucolapesto en courgette

Dol op pasta pesto? Ga eens voor deze verfrissende variant met spaghetti gemaakt van linzen! De pasta maken we compleet met rucolapesto en courgette.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept linzenspaghetti met gegrilde kalkoen, rucolapesto en courgette

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten al omschuddend in 4 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
2
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Rasp ondertussen de winterpeen met een grove rasp en kook de laatste 5 min. mee met de pasta.
3
Pel en snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen. Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten. Halveer de kalkoenfilet schnitzels in de breedte.
4
Pel de knoflook. Doe de knoflook samen met ⅔ van de rucola, pijnboompitten, geraspte kaas, ¾ van de olijfolie en het water in de keukenmachine en pureer tot een dikke pesto.
5
Giet de pasta en peen af en bewaar 150 ml kookvocht (per 4 personen). Doe de pasta terug in de pan en meng met het kookvocht, de pesto, ui en courgettelinten. Verwarm nog 3 min.
6
Verhit ondertussen een grillpan op hoog vuur. Bestrijk de kalkoenfilet met de rest van de olie en bestrooi met peper. Gril de schnitzels 2 min. en keer halverwege.
7
Schep de rest van de rucola door de pasta. Verdeel de pasta over diepe borden en serveer met de kalkoenfilet. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Kies voor pasta gemaakt van groenten!

Soms is het lastig om je dagelijkse portie groenten binnen te krijgen, zeker wanneer we alleen in de avondmaaltijd groenten verwerken. Er zijn gelukkig genoeg opties om te zorgen dat je toch gemakkelijk je dagelijkse portie groenten binnenkrijgt! Eén van deze opties is om te kiezen voor een pasta variant gemaakt van groenten. Zo creëer je gelijk eenvoudig een koolhydraatarm recept en het is ook nog eens veel voedzamer door te kiezen voor groenten pasta. Genoeg redenen om dus eens je normale pasta te vervangen voor een groenten variant en te kiezen voor een smaakvol en gezond recept!

Qua groenten kan je eindeloos variëren wat betreft de pasta’s. In dit recept gaan we voor gele linzen spaghetti die je gemakkelijk in de supermarkt bij jou op de hoek kan kopen, maar je kan ook andere soorten groenten spaghetti vinden in de winkels. Zo heb je tegenwoordig pasta’s gemaakt van rode linzen of spinazie, maar je vindt ook spaghetti gemaakt van courgette, oftewel courgetti! Met courgetti maak je eenvoudig deze lemony pesto courgetti met sea nuggets of deze vega courgetti bolognese. Liever wat vis in je gerecht? Probeer dan eens deze courgetti met garnalen in sambaljam.

Meer receptinspiratie nodig?

Kan je nog wel wat hulp gebruiken wat betreft het zoeken van smakelijke recepten? Geen probleem, wij hebben honderden recepten die op je wachten! Van makkelijke pizza recepten, knapperige flammkuchen recepten, de lekkerste pannenkoeken recepten en heerlijke zoete aardappel recepten. Genoeg lekkers om te proberen!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via