Print opties

Sluiten

Kerrie-linzensoep

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Pel en snipper de uien. Halveer de prei, spoel onder koud stromend water en snijd grof. Verhit ⅔ van de olie in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak de ui en prei 8 min. Roer regelmatig.
2
Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1½ cm. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Pel en hak de knoflook grof. Snijd de peterselie fijn, bewaar het blad en de steeltjes apart.
3
Voeg de knoflook en peterseliesteeltjes toe aan de groenten en bak 3 min. mee. Voeg de aardappel, kikkererwten en kerriepoeder toe en bak nog 1 min. Voeg het kokend water toe en breng aan de kook. Laat 20 min. op laag vuur zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.
4
Verhit ondertussen de overige olie in een koekenpan en bak de boerenkool 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper. Spoel de linzen onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
5
Pureer de soep met de staafmixer helemaal glad en roer de zuivelspread, boerenkool, linzen en de helft van de peterselieblaadjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over kommen en bestrooi met de overige peterselieblaadjes.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.