Kipsalade Met Pinda Sesamdressing 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Kipsalade met pinda-sesamdressing

Deze salade schreeuwt lente! Een kleurrijke, voedzame en vooral frisse salade met malse kip uit de oven. De kip marineren we in een dressing van sojasaus met kipkruiden en knoflook en de salade maken we af met een zelfgemaakte pinda-sesamdressing.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept kipsalade met pinda-sesamdressing

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte. Pel en hak de knoflook fijn en mix de helft van de sojasaus met de kipkruiden. Voeg de knoflook en sojasausdressing samen met de kipfilet toe in een kom en laat dit 5 min. marineren. Leg de kip op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olijfolie en schuif voor 20 min. de oven in.
2
Pers het sap uit de limoen. Meng het limoensap met de pindakaas en de overige sojasaus tot een dressing.
3
Snijd de jalapeño in plakjes, de komkommer in blokjes en de bosui in ringen. Doe alles bij elkaar in een kom en voeg de helft van de dressing, de rode kool en wortel toe. Mix en verdeel over de borden. Snijd de kipfilet in plakjes en leg op de salade. Top af met de overige dressing en sesamzaadjes. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Tip: wil je de dressing wat zoeter hebben? Voeg dan 1 tl kristalsuiker toe en mix goed door de dressing.

Ontdek meer frisse salade recepten

Er is niets zo lekker als een verfrissende maaltijd op een warme zomerdag. Zo’n maaltijd waarvoor je niet al te veel werk hoeft te doen en waarvan je binnen no time kan genieten. Laten salades hier zich perfect voor lenen! Of je het nu maakt als lunch recept of voor het avondeten, er zijn genoeg heerlijke salades om te proberen. Een salde is daarnaast ook een perfecte maaltijd voor wanneer je op zoek bent naar een koolhydraatarm recept!

Ga eens aan de slag met deze Griekse maaltijdsalade met kip. Alle Griekse smaken komen samen in deze salade. Denk aan kip, feta, olijven, tomaat, ui en komkommer. Lekker fris, snel gemaakt en handig om mee te nemen voor een picknick. Liever een pastasalade? Maak dan deze orzo pastasalade. Door de toevoeging van feta, zwarte olijven en wat citroen is de pastasalade heerlijk fris. Ook lekker: caprese pastasalade. De gouden combinatie van tomaat, basilicum en mozzarella verwerken we in een heerlijke salade.

Wanneer je toe bent aan een vullende salade met frisse elementen, probeer dan deze crispy potato salad. De aardappelen kook je, vervolgens smash je ze op een bakplaat en schuif je het nog even de oven in. Zo worden de aardappelen lekker crispy! Wij hebben een heerlijke variant voor je klaarstaan met witte én groene asperges, spekblokjes en een zelfgemaakte saus. Een andere trend die we steeds vaker voorbij zien komen, is een chopped salad. Hoewel dat vooral op een broodje wordt geserveerd, gaan we in dit recept voor een chopped spring salad. Vol met fruit als peer en sinaasappel en al in 10 minuten gemaakt.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via