Er is weer een nieuwe food trend over komen waaien uit Amerika: de crispy potato salad! Het idee is dat je de aardappel kookt en vervolgens smash je ze op een bakplaat en schuif je het de oven in. Het resultaat? Enorm crispy aardappeltjes waar je je vingers bij aflikt! In dit recept kiezen we voor een combinatie met zowel witte als groene asperges, spekblokjes en een heerlijke zelfgemaakte saus.
Je kan er niet meer omheen, crispy smashed potatoes zie je overal voorbijkomen. Je hoeft Instagram of TikTok maar te openen en het staat er vol mee! Je kan het serveren als bijgerecht door aardappelen te koken, ze vervolgens te ‘smashen’ op een bakplaat, het in de oven af te bakken met lekker veel kruiden en te serveren met een (zelfgemaakte) saus naar keuze. Maar ook kan je er een complete maaltijd van maken, zoals Chefke Luc doet in dit recept.
En dat is juist wat het zo leuk maakt: je kan ermee blijven variëren! Kies voor een variant met spekblokjes, voeg vis toe aan jouw crispy potato salade of kies voor vega. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Aardappelen, wij als Hollanders zijn er dol op. We verwerken ze in ontzettend veel gerechten, maar eten het ook regelmatig bij een klassiek AVG’tje. Krieltjes kan je naast ze te verwerken in deze crispy potato salad ook heel goed verwerken in dit gerecht voor roti uit de slowcooker. Een authentiek Indiaas gerecht met kousenband en roti pannenkoeken.
Ook lekker: lekkerbek met aardappelpartjes en bloemkool. Hollandser kan haast niet! De aardappelpartjes, de bloemkool én de lekkerbekjes bereid je in de oven, wat ervoor zorgt dat dit een enorm gemakkelijke maaltijd is om te bereiden. Maak terwijl dit in de oven staat een lekkere, zelfgemaakte yoghurtsaus en het genieten kan beginnen.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment