Crispy potato salad
Niveau
Gemiddeld
Tijd
1u 0min
Bevat vlees
Vrij van vis

Crispy potato salad

Er is weer een nieuwe food trend over komen waaien uit Amerika: de crispy potato salad! Het idee is dat je de aardappel kookt en vervolgens smash je ze op een bakplaat en schuif je het de oven in. Het resultaat? Enorm crispy aardappeltjes waar je je vingers bij aflikt! In dit recept kiezen we voor een combinatie met zowel witte als groene asperges, spekblokjes en een heerlijke zelfgemaakte saus.

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Chefke Luc

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept crispy potato salad

Kookmodus
Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 30min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Breng een pan met water aan de kook. Was de krieltjes en kook ze beetgaar in 15 min. Giet af en laat 1 min. droogstomen in de pan.
2
Was ondertussen de witte en groene asperges. Schil de witte asperges en snijd alle asperges in gelijkmatige stukken van ongeveer 4 cm. Pel de knoflook en snijd fijn.
3
Leg de krieltjes na het koken op een met bakpapier beklede bakplaat en plet ze één voor één met de onderkant van een glas. Zorg ervoor dat de krieltjes heel plat zijn, zo worden ze sneller crispy. Verdeel de olijfolie en wat zout over de krieltjes en schuif ze de oven in voor ongeveer 45 min. tot ze crispy zijn. Schep de krieltjes halverwege voorzichtig om. Houd de krieltjes goed in de gaten en verlaag de temperatuur van de oven eventueel wanneer het te snel gaat en de krieltjes te donker worden.
4
Verwarm een pan zonder boter of olie op middelhoog vuur en bak de spekjes rustig aan. Voeg de asperges en knoflook toe wanneer het vet uit het spek komt, bestrooi met peper en zout en bak tot de groenten beetgaar zijn.
5
Pers het sap uit de limoen. Pel en snijd de rode ui fijn en snijd de dille fijn. Maak een sausje van de frites lijn, limoensap, ui, dille en mosterd.
6
Meng alles in een grote kom wanneer de krieltjes klaar zijn en serveer.

De food trend van dit moment: crispy potatoes

Je kan er niet meer omheen, crispy smashed potatoes zie je overal voorbijkomen. Je hoeft Instagram of TikTok maar te openen en het staat er vol mee! Je kan het serveren als bijgerecht door aardappelen te koken, ze vervolgens te ‘smashen’ op een bakplaat, het in de oven af te bakken met lekker veel kruiden en te serveren met een (zelfgemaakte) saus naar keuze. Maar ook kan je er een complete maaltijd van maken, zoals Chefke Luc doet in dit recept.

En dat is juist wat het zo leuk maakt: je kan ermee blijven variëren! Kies voor een variant met spekblokjes, voeg vis toe aan jouw crispy potato salade of kies voor vega. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Meer recepten met aardappel

Aardappelen, wij als Hollanders zijn er dol op. We verwerken ze in ontzettend veel gerechten, maar eten het ook regelmatig bij een klassiek AVG’tje. Krieltjes kan je naast ze te verwerken in deze crispy potato salad ook heel goed verwerken in dit gerecht voor roti uit de slowcooker. Een authentiek Indiaas gerecht met kousenband en roti pannenkoeken.

Ook lekker: lekkerbek met aardappelpartjes en bloemkool. Hollandser kan haast niet! De aardappelpartjes, de bloemkool én de lekkerbekjes bereid je in de oven, wat ervoor zorgt dat dit een enorm gemakkelijke maaltijd is om te bereiden. Maak terwijl dit in de oven staat een lekkere, zelfgemaakte yoghurtsaus en het genieten kan beginnen.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?