Kipspiezen In Abrikozenmarinade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Kipspiezen in abrikozenmarinade

Dit gerecht is geïnspireerd op het Zuid-Afrikaanse gerecht sosaties. In plaats van lamsvlees rijgen we kipstukjes aan de spies. Heerlijk in combinatie met de zoete smaak van de abrikozenmarinade. Serveer de spiezen met rijst of couscous voor een complete maaltijd.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden

Recept kipspiezen in abrikozenmarinade

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Snijd een halve ui, de gember en knoflook fijn. Verhit olie in een pan en bak de knoflook en ui aan. Voeg al roerend de rode wijnazijn en gember toe. Roer vervolgens de kerriepoeder en komijnpoeder door het geheel en bak 2 min. aan. Voeg de abrikozenjam toe en bak nog 2 min.
2
Snijd de andere helft van de ui in grove stukken. Snijd de kip in blokjes van 3 bij 3 cm. Haal de marinade van het vuur en roer de kip, ui en gedroogde abrikozen door de marinade. Dek af en plaats een half uur in de koelkast.
3
Rijg de ui, kip en abrikozen aan een satéprikker en bak de spiesen op laag vuur bruin in een koekenpan of grillpan (of op de barbecue).

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via