Print opties

Sluiten

Kleurrijke wafels

Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
1u 0min

Ingrediënten

15 stuks
Ingrediënten wafels
Ingrediënten icing
Extra benodigdheden
1
Maak een kom vetvrij met behulp van wat citroensap. Splits 2 eieren en klop het eiwit luchtig in de vetvrije kom. Meng in een andere kom de eidooiers met het water en de melk.
2
Meng in een andere kom ook de vanillesuiker met het zelfrijzend bakmeel, suiker en een snufje zout. Mix het melk-eidooier mengsel langzaam door het vanillesuiker-bakmeelmengsel met een mixer, totdat een egale massa ontstaat.
3
Smelt de boter in een pan en meng de gesmolten boter ook geleidelijk door het beslag. Spatel als laatste het opgeklopte eiwit door het beslag.
4
Ga verder met het maken van de icing. Splits de eiwitten van 3 eieren in een kom. Voeg hier in delen de poedersuiker aan toe. Voeg eventueel wat water toe indien de icing te vast wordt. Meng tot een egaal geheel.
5
Verdeel de icing over 3 kommetjes. Voeg aan elk kommetje wat kleurstof toe, totdat de gewenste kleur is bereikt. Roer dit met een lepel door. Bewaar tot gebruik in een afgesloten bakje op een koele plek.
6
Spray het wafelijzer voor ieder gebruik in met bakspray. Schep met een ijslepel beslag in het midden van het ijzer. Bak 5 tot 7 min. op middelhoge temperatuur. Gebruik twee vorken om de wafels na het bakken uit het wafelijzer te wippen. Laat eventjes afkoelen op een rekje .
7
Dip de wafels nadat ze volledig zijn afgekoeld voor de helft in de icing en laat uitlekken op een rekje.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.