Gevulde Pitas Met Witvis Garnalen En Knoflook Yoghurtsaus
Niveau
Beginner
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Gevulde pita’s met witvis, garnalen en knoflook-yoghurtsaus

Zet een verrassend visgerecht op tafel met onze gevulde pita’s met witvis, garnalen en knoflook-yoghurtsaus. De witvis en garnalen worden samen met enkele smaakmakers gevormd tot kleine viskoekjes voor in de pita’s. De toevoeging van de zelfgemaakte saus en wortel- en komkommerlinten zorgen voor de fris geheel.

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept gevulde pita’s met witvis, garnalen en knoflook-yoghurtsaus

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Verwarm de oven voor op 220℃.. Snijd de koriander, knoflook, chilipeper en lente-ui fijn.
2
Pureer de witvis, garnalen, currypasta, vissaus, het ei en de helft van de knoflook met een staafmixer tot een egale massa. Voeg vervolgens de mais en 2/3 van de fijngesneden koriander toe en roer goed door. Vorm 12 gelijke balletjes van het vismengsel en druk deze een klein beetje plat. Bewaar koel op een afgedekt bord tot ze gebakken kunnen worden.
3
Schaaf met een kaasschaaf flinterdunne plakjes van de komkommer en de wortel. Week de wortel eventueel kort in een schaaltje kokend water om iets te laten garen.
4
Meng de yoghurt met de overgebleven knoflook, koriander, chilipeper en lente-ui, en breng op smaak met peper en zout.
5
Leg de pitabroodjes 4 minuten in de voorverwarmde oven. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de viskoekjes 3 minuten per kant. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
6
Snijd de pitabroodjes open en vul met de komkommer-wortelsalade, de viskoekjes en de zelfgemaakte knoflook-yoghurtsaus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Ei
  • Schaaldieren
  • Melk
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?