pita met garnalen
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Pita met knoflook garnalen, avocado, rode kool en limoenmayonaise

Een goedgevulde pita met kleurrijke knapperige salade van rode kool. De limoenmayonaise maakt het heerlijk fris. Een perfecte combinatie met knoflookgarnalen. Bij goedgevuld denk je natuurlijk aan een open gesneden pita, maar in dit recept wordt de pita als het ware als pizzabodem gebruikt.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pita met knoflook garnalen, avocado, rode kool en limoenmayonaise

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Snijd de rode kool in dunne repen (eventueel met een mandoline). Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd in plakken. Snijd de koriander grof. Pel de tenen knoflook en plet deze.
2
Dep de garnalen goed droog. Verhit de olie in een pan en voeg de knoflook toe en bak voor 2 minuten. Voeg de garnalen toe en bak 4 minuten op middelhoog vuur. Haal de garnalen uit de pan en bestrooi met het zout.
3
Meng de sap en zest van de limoen met de mayonaise tot een limoenmayonaise. Meng de helft van de limoenmayonaise met de rode kool tot een salade.
4
Bereid de pita volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel 1 el limoenmayonaise, rode koolsalade, avocado en de garnalen over de pita. Maak af met de verse koriander.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Schaaldieren
  • Ei
  • Sulfiet
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via