Lekkerbek met bloemkool
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Lekkerbek met aardappelpartjes en bloemkool

Een krokante lekkerbek uit de oven met aardappelpartjes en bloemkool, afgetopt met een zelfgemaakte kruidige yoghurtsaus. Lekker makkelijk en snel om te maken en een heerlijke twist op een standaard AVG’tje!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept lekkerbek met aardappelpartjes en bloemkool

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en en onderwarmte. Verdeel de aardappelpartjes en bloemkoolroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅔ van de olijfolie, het knoflookpoeder, paprikapoeder en wat peper en zout en masseer in met je handen. Leg de lekkerbekken ook op de bakplaat en besprenkel met de overige olijfolie en wat peper en zout. Schuif voor 25 min. in de oven.
2
Hak ondertussen de dille en bieslook fijn. Pel de knoflook en hak fijn. Mix samen met de dille, bieslook, Griekse yoghurt en wat peper en zout tot een saus.
3
Serveer de aardappeltjes, bloemkool en lekkerbek met de yoghurtsaus.

Een klassiek AVG’tje met een twist

Eén van de bekendste Hollandse gerechten is een klassiek AVG’tje. Zo’n gerecht met aardappelen, vlees/vis en groenten. Vaak zijn het makkelijke recepten met maar een paar ingrediënten, maar ze zijn altijd vol van smaak! Zo’n klassieker als een gehaktbal met uienjus, aardappelen en sperziebonen is heerlijk, maar je kan een lekkere twist geven om het recept nóg smaakvoller te maken.

Maak bijvoorbeeld eens krokante Parmezaan aardappeltjes. De aardappeltjes zijn lekker krokant vanbuiten, terwijl de binnenkant heerlijk zacht blijft. Serveer met chipolata worstjes en broccoli en het AVG’tje is compleet! Fan van traybakes? Dan wil je deze traybake kip salie met kippenpoten, zoete aardappel en groenten zoals mini puntpaprika’s en courgette proberen. Zo gemaakt en dus ook zo op tafel!

Of ga voor een AVG’tje met vis en maak eens visrolletjes met groene asperges en rozemarijn aardappeltjes. De visrolletjes maken we met een tomatentapenade voor een heerlijke twist. Vervang voor een variant de tomatentapenade door pesto of vervang de spinazie door basilicum. Deze tilapiafilet met paddenstoelen, aardappelpuree en kappertjessalsa is ook een aanrader voor wanneer je een avond vis wilt. Doordat tilapia een neutrale smaak heeft, kan je het met alles combineren!

Liever een avondje vegetarisch? Geen probleem, ook daar kan je genoeg AVG-recepten voor vinden! Denk aan een krokante aubergine schnitzel. De aubergine heeft een lekkere vlezige textuur en is ideaal als vleesvervanger. Serveer met pastinaakpuree en gepofte tomaatjes voor een verrukkelijke combinatie! Drukke avond voor de boeg? Maak dan een traybake met aardappelkroketjes, bloemkool en vegetarische balletjes. Lekker met een zelfgemaakte sriracha mayonaise en je hebt een lekkere avondmaaltijd die geschikt is voor het hele gezin!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Hollands
Soort
AVG
Vis
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via