Kruidige Rijst Met Gerookte Makreel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min

Kruidige rijst met gerookte makreel

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Breng de visbouillon aan de kook, voeg de basmatirijst toe en kook de rijst 9 min. op laag vuur. Giet de rijst af en laat rusten met de deksel op de pan. Breng een steelpan met water en de eieren aan de kook en kook de eieren in 7 min. hard.
2
Snijd ondertussen de knoflook, gember en sjalot fijn en de prei in fijne, dunne ringen. Verhit olie in een koekenpan. Bak de knoflook, kurkuma, kerrie, gember, sjalot, laurier, komijnzaad, mosterdzaad en garam masala kort aan. Voeg de prei en doperwten toe en bak 5 min. mee.
3
Rasp de schil van de citroen en pers de citroen daarna uit. Voeg dit toe aan de rijst, groenten en kruiden. Breng op smaak met zout.
4
Pluk met twee vorken de makreel uit elkaar en roer de makreel door de rijst. Snijd de peterselie fijn en roer deze ook door de rijst. Halveer de eieren en serveer bij de rijst.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Ei
  • Sulfiet
  • Mosterd

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Margriet
Sebastiaan van Eatertainment
Margriet

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Midden-Oosters
Soort
Ei
Rijst
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via