Breng de visbouillon aan de kook, voeg de basmatirijst toe en kook de rijst 9 min. op laag vuur. Giet de rijst af en laat rusten met de deksel op de pan. Breng een steelpan met water en de eieren aan de kook en kook de eieren in 7 min. hard.
2
Snijd ondertussen de knoflook, gember en sjalot fijn en de prei in fijne, dunne ringen. Verhit olie in een koekenpan. Bak de knoflook, kurkuma, kerrie, gember, sjalot, laurier, komijnzaad, mosterdzaad en garam masala kort aan. Voeg de prei en doperwten toe en bak 5 min. mee.
3
Rasp de schil van de citroen en pers de citroen daarna uit. Voeg dit toe aan de rijst, groenten en kruiden. Breng op smaak met zout.
4
Pluk met twee vorken de makreel uit elkaar en roer de makreel door de rijst. Snijd de peterselie fijn en roer deze ook door de rijst. Halveer de eieren en serveer bij de rijst.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.