Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
50 min
1
Maak een boemboe van de rode paprika, knoflook, pinda’s, gember (zonder schil), komijnpoeder en garnalenpasta. Gebruik een keukenmachine, staafmixer of vijzel om dit tot een gladde puree te mixen.
2
Snipper de sjalot. Bak aan in (plantaardige) olie en voeg daarna de tomatenpuree toe en bak een aantal minuten mee op middelhoog vuur. Voeg daarna de boemboe toe en bak deze op nog een aantal minuten mee. Blus het geheel af met de kokosmelk en voeg dan alle overige ingrediënten toe en laat het geheel op laag vuur inkoken in 30 à 40 min. Roer af en toe goed door. Haal het limoenblad en de stengels citroengras uit de pan. Haal eventueel door een bolzeef voor een extra ‘gladde’ saus.
3
Voeg naar eigen smaak groenten, kip, rund of gamba’s toe. Serveer eventueel met rijst of naanbrood.
Kurrie voor beginners van Kurriebaas

Meer inspiratie

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Noten
  • Soja
  • Pinda
  • Vis
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Sesamzaad

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Indiaas
Aziatisch
Diëten
Vrij van vlees
Soort
Curry
Voorkeuren
Bevat vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via