Maak een boemboe van de rode paprika, knoflook, pinda’s, gember (zonder schil), komijnpoeder en garnalenpasta. Gebruik een keukenmachine, staafmixer of vijzel om dit tot een gladde puree te mixen.
2
Snipper de sjalot. Bak aan in (plantaardige) olie en voeg daarna de tomatenpuree toe en bak een aantal minuten mee op middelhoog vuur. Voeg daarna de boemboe toe en bak deze op nog een aantal minuten mee. Blus het geheel af met de kokosmelk en voeg dan alle overige ingrediënten toe en laat het geheel op laag vuur inkoken in 30 à 40 min. Roer af en toe goed door. Haal het limoenblad en de stengels citroengras uit de pan. Haal eventueel door een bolzeef voor een extra ‘gladde’ saus.
3
Voeg naar eigen smaak groenten, kip, rund of gamba’s toe. Serveer eventueel met rijst of naanbrood.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.