Visrolletjes met tomatentapenade en rozemarijn krieltjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat vis

Visrolletjes met groene asperges en aardappeltjes

Deze visrolletjes met tomatentapenade zijn een leuke twist op de alledaagse scholfilet. Wij serveren ze met aardappeltjes en asperges uit de airfryer. Probeer ook eens met pesto in plaats van tomatentapenade of vervang de spinazie door basilicum.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept visrolletjes met groene asperges en aardappeltjes

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
8 min
Totale tijd
38 min
Kookmodus
1
Boen de krieltjes schoon onder stromend water. Dep droog met een schone theedoek en snijd in parten en schep in een mengkom. Maak de asperges schoon en snijd in stukken van 5 cm en schep in een tweede (meng)kom.
2
Verwarm de airfryer voor op 180ºC. Ris de rozemarijn naaldjes van de takjes en hak fijn. Meng in een kommetje de rozemarijn met de olijfolie en verdeel over de aardappeltjes en asperges, schep beide goed om.
3
Schep eerst de aardappeltjes in het mandje van de airfryer en bak 5 min. Voeg de asperges toe en bak nog eens 10 min. tot de aardappeltjes goudbruin zijn en de asperges gaar. Schep ze over in een schaal en dek af met aluminiumfolie om warm te houden.
4
Besmeer de scholfilets met tomatentapenade en leg er wat blaadjes spinazie op. Rol ze op en omwikkel met plakjes spek. Maak zo alle visrolletjes. Leg een stukje bakpapier in het mandje van de airfryer en leg de visrolletjes erop met de open kant naar beneden, zodat de rolletjes niet open gaan. Bak in 8 min. gaar.
5
Serveer de visrolletjes met de aardappeltjes en groene asperges.
Grillo_sicilia_wijn
Wijntip van Yves

Welke wijn bij scholfilet: Grillo

Voor wijnliefhebbers is Sicilië een paradijs op aarde, met zijn geweldige klimaat, bijzondere bodems en inheemse druivenrassen. In het westelijke puntje van het eiland, in de provincie Trapani, liggen de wijngaarden van Marco di Serramarrocco. Hij plantte ongeveer 60 hectare wijngaarden aan, waarbij voor ieder perceel de juiste druif werd gezocht, die recht deed aan het terroir. Een van die druiven is de grillo. Het heerlijke gele fruit met de nodige kruidigheid past perfect bij dit mediterrane gerecht. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via