Melanzane
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Melanzane met mozzarella

Een heerlijk, klassiek Italiaans recept dat we allemaal wel kennen: melanzane. Melanzane betekent aubergine in het Italiaans en dat is ook het basis ingrediënt van deze ovenschaal. Dit keer maken we ‘m net even wat anders, zodat jij een verrassend gerecht op tafel kunt zetten.

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept melanzane met mozzarella

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 5min
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Pel de ui en de knoflook. Snipper de ui en pers de knoflook.
2
Verhit 1/3 van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 2-3 min. Hak de helft van de basilicum fijn. Snijd de helft van de tomaten in blokjes en voeg deze toe. Bak nog eens 2-3 min. en breng op smaak met peper, zout, oregano en de fijngehakte basilicum. Pureer het geheel vervolgens tot een tomatensaus.
3
Verhit 1/3 van de olijfolie in een (grill)pan. Snijd de aubergine en courgette in plakken van ½ cm dik en bak deze aan beide kanten gaar. Snijd ondertussen de mozzarella en de rest van de tomaten in plakjes.
4
Giet de tomatensaus in een ovenschaal en plaats de plakjes aubergine, courgette, tomaat en mozzarella om en om rechtop in de ovenschaal totdat deze helemaal gevuld is. Besprenkel het geheel met de overige olijfolie en oregano.
5
Bak de melanzane 30 min. in de oven. Garneer tot slot met de rest van de basilicum en pijnboompitjes.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Noten
  • Pinda
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via