In samenwerking met:
Taquitos
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Taquitos met rundergehakt

Waan je in het zonnige Mexico met deze heerlijke taquitos! Met het Knorr Wereldgerecht Foodtrips Taquitos zet je in een handomdraai een smaakvolle maaltijd met lekker veel groenten op tafel. Ideaal voor een drukke doordeweekse avond!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

3 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept taquitos met rundergehakt

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Pel en snipper ½ van de ui.
2
Verhit 1/3 van de olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Bak de gesnipperde ui en paprikablokjes nog 2 min. mee.
3
Voeg de Taquitos specerijenmix en de maïs toe en verwarm het geheel al roerend goed door.
4
Haal de Taquitos uit de verpakking. Verdeel het gehaktmengsel over de wraps en vouw ze dicht. Prik ze goed vast met een cocktailprikker. Leg de dichtgevouwen Taquitos in de koekenpan en besmeer ze met ½ van de overige olijfolie. Bak de Taquitos in ca. 10 min. tot ze goudbruin zijn in de koekenpan.
5
Maak ondertussen de Pico de Gallo. Pel en snipper de overige ui fijn en snijd de tomaten in kleine blokjes. Meng de ui en tomaten samen met de overige olijfolie en de Pico de Gallo kruidenmix.
6
Haal dan de Taquitos uit de koekenpan en verwijder de cocktailprikkers. Verdeel de ijsbergsla en de Pico de Gallo erover en verkruimel de fetakaas erboven. Serveer direct.

Tip: vervang het (runder)gehakt door 1 bakje Rul Gehackt van De Vegetarische Slager. Bak het vegetarische gehakt kort om het te verwarmen in stap 2, het gehakt is al gaar.

Wat zijn taquitos?

Wie dol is op de Mexicaanse keuken heeft er vast wel eens van gehoord: taquitos. Met maar een aantal ingrediënten heb je deze heerlijke wraps al gemaakt. Het zijn eigenlijk kleine opgerolde tortilla’s met een vulling van bijvoorbeeld rundergehakt, wat je vervolgens knapperig bakt in een pan of eventueel frituurt. Je kan ze ook in een ovenschotel knapperig bakken, zodat het een net wat gezonder recept wordt dan wanneer je ze frituurt.

Meer recepten uit de Mexicaanse keuken

Geen idee wat je vandaag moet eten? Geen zorgen, met de smaakvolle recepten uit de Mexicaanse keuken zit je altijd goed! Probeer bijvoorbeeld eens een Mexicaans gevulde zoete aardappel. Dit zoete aardappel recept geven we een Mexicaans tintje door er kidneybonen, maïs, zelfgemaakte guacamole en koriander aan toe te voegen. Of wat dacht je van een recept uit de slowcooker? Deze Mexicaanse kipstoofpot is een aanrader! De bereidingstijd is helemaal niet zo lang als je denkt en de slowcooker neemt het werk vervolgens van je over. Zo sta jij niet uren in de keuken of kan je aan de slag gaan met een lekker toetje, zoals je eigen bananenbrood!

Andere Mexicaanse klassiekers die niet in dit rijtje mogen ontbreken zijn natuurlijk goed gevulde burrito’s met gehakt en koolsla, knapperige enchiladas met kip en chili con carne met zoete aardappel en nacho chips. Wat je ook kiest, de keuze is reuze! Ga aan de slag met je favoriete recept uit de Mexicaanse keuken en genieten maar!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via