Print opties

Sluiten

Paddenstoelenrisotto met pastinaak

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 1,5 cm. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak ¾ fijn.
2
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit ½ van de ui, knoflook, risottorijst en gehakte rozemarijn tot de rijst glazig is. Voeg de pastinaak toe en laat 2 min. mee bakken. Blus af met de witte wijn. Voeg het eekhoorntjesbrood en de helft van de paddenstoelenbouillon toe.
3
Kook de risotto op laag vuur in 20 tot 25 min. gaar. Voeg steeds een klein beetje de overige bouillon toe wanneer het vocht bijna is verdampt en roer goed door. Halveer ondertussen de grote paddenstoelen, zodat alle paddenstoelen ongeveer even groot zijn.
4
Verwarm de roomboter in een pan op middelhoog vuur. Bak de paddenstoelen samen met de resterende ui in ongeveer 10 min. bruin. Breng op smaak met peper en zout.
5
Roer kort voor serveren de helft van de Parmezaanse kaas door de risotto. Serveer de risotto met daarop de paddenstoelen en maak het gerecht af met de resterende Parmezaanse kaas en rozemarijn.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.