Pepesan, oftewel pittige makreel, bereid je met kruidige boemboe. In dit typisch Indonesisch gerecht wordt vaak makreel gebruikt, maar gebruik je liever een andere vis dan kan dat ook prima. Je stoomt de vis samen met de boemboe in bananenbladeren in de oven waardoor je een heerlijke malse en kruidige vis krijgt.
Serveer dit gerecht samen met de andere gerechtjes van onze feestelijke rijsttafel voor een compleet diner.
* Bananenbladeren zijn verkrijgbaar bij de toko of speciaal winkels.
** Je kan je visboer ook vragen om de vis schoon te maken.
Tip: in plaats van bananenbladeren kan je ook aluminiumfolie gebruiken.
Pepesan klinkt misschien als peper, maar pepesan betekent iets heel anders. Pepesan is namelijk de naam voor de bereidingstechniek. In dit typisch Indonesisch gerecht wordt er vaak gekozen voor makreel. De vis stoom of rooster je samen met de boemboe in bananenbladeren in de oven, waardoor je een smaakvolle en kruidige vis krijgt.
Wanneer je de pepesan hebt bereid volgens ons recept, plaats je de pakketjes in de oven en stoom je het voor 30 min. Het is belangrijk dat je de bananenbladeren goed dicht vouwt, zodat deze niet meer lekt en de stoom niet kan ontsnappen. Twijfel je of de pepesan goed dicht zit? Vouw er dan eventueel een extra blad omheen.
Deze wijn uit de Elzas is een allemansvriend vanwege zijn volheid en frisse smaak. Hugel is een begrip in de Elzas en staat bekend om zijn hoge kwaliteit wijn. Deze Gentil is interessant vanwege de blend van verschillende druiven. Hierdoor ontstaat er een aangename combinatie die perfect samengaat met kruidig of oosters eten, zoals deze rijsttafelgerechten. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment