Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 10min
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
2
Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Snijd ook de basilicum fijn. Verwarm 4/5 van de zonnebloemolie in een pan en bak de ui, knoflook en basilicum met de tomatenpuree, sambal, laos, vissaus, kurkumapoeder en de helft van het citroensap op laag vuur. Zorg dat de boemboe in beweging blijft. Laat daarna afkoelen.
3
Spoel de makrelen schoon, verwijder de kop en de graatjes**. Dep de makrelen droog. Wrijf in met zout en besprenkel met het overige citroensap.
4
Vet de bananenbladeren in met de resterende olie. Leg op elk blad een makreel en bedek iedere makreel van binnen en buiten met de boemboe. Leg op iedere makreel 2 limoenblaadjes. Maak 2 pakketjes door de bladeren goed dicht te vouwen zodat deze niet meer lekt en de stoom niet kan ontsnappen (vouw eventueel een extra blad er omheen). Plaats de pakketjes in de oven en stoom voor 30 minuten.
5
Snijd de citroen in partjes. Haal de pepesan uit de oven, vouw voorzichtig open (kijk uit voor de stoom), verwijder de limoenbladeren en serveer met de citroen. Serveer met andere gerechten van de rijsttafel.
Pepesan in bananenblad
Pepesan in bananenblad
Wijntip van Yves

Hugel Gentil

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Indonesisch
Diëten
Vrij van vlees
Voorkeuren
Bevat vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via