Print opties

Sluiten

Plantaardige fajita bowl

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Kook de quinoa met het bouillonblokje volgens aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de paprika’s in reepjes. Pel de rode ui en snijd 2/3 van de ui in halve ringen.
2
Verhit de helft van de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de reepjes paprika, komijn-, chili- en paprikapoeder en peper en zout toe en bak voor ongeveer 5 min.
3
Verhit de resterende olie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipstuckjes goudbruin.
4
Snipper ondertussen de resterende ui. Snijd de tomaten in blokjes en de limoen doormidden. Snijd de helft in partjes en pers het sap van de resterende limoen uit. Snijd 1/5 van de koriander fijn. Meng de ui, tomaten, limoensap, fijngesneden koriander, peper en zout in een kom.
5
Schil en ontpit de avocado. Haal het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in partjes. Snijd de jalapeño in plakjes.
6
Verdeel de quinoa over twee kommen, gevolgd door de gebakken paprika, kipstuckjes, tomatensalsa en rode ui. Garneer met de avocado, limoenpartjes, jalapeño en resterende koriander.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.