Pruimentaart
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pruimentaart

Van juli tot en met september is het seizoen voor pruimen. Een pruim is lekker om uit het vuistje te eten, maar kan je ook goed verwerken in baksels. Deze pruimentaart is daar een goed voorbeeld van. Je gezelschap zal smullen van deze taart!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Benodigdheden

Recept pruimentaart

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
55 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat het bladerdeeg 5 min. op kamertemperatuur komen.
2
Was de pruimen. Snijd ze in plakjes en verwijder de pitten. Bekleed de taartvorm met bakpapier. Leg het deeg op de bodem en druk goed aan. Neem hierbij ook de zijkanten van de taartvorm mee.
3
Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de pruimen over het deeg, leg ze dicht tegen elkaar aan.
4
Klop het ei met de room en vanillesuiker los. Giet het mengsel voorzichtig over de pruimen. Bak in de oven voor 30-40 min.
5
Haal de taart uit de vorm en plaats op een rooster. Bestrooi de bovenkant direct met fijne suiker. Laat volledig afkoelen en plaats de taart tot net voor het opdienen in de koelkast.

Pruimen telen

Wist je dat je zelf makkelijk je eigen pruimen kan telen? Kies hiervoor een zonnige plek in je tuin en plant de pruimenboom het liefst in kalkrijke grond. Verder heeft de boom weinig onderhoud nodig. Als het pruimenseizoen is aangebroken, kun je de pruimen oogsten wanneer ze blauwzwart, rood of geel zijn. Maar je kunt ook wachten tot de pruimen zelf van de boom vallen. En dan is het tijd om te genieten van je zelf geteelde pruimen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via