Print opties

Sluiten

Pruimentaart

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
55 min

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat het bladerdeeg 5 min. op kamertemperatuur komen.
2
Was de pruimen. Snijd ze in plakjes en verwijder de pitten. Bekleed de taartvorm met bakpapier. Leg het deeg op de bodem en druk goed aan. Neem hierbij ook de zijkanten van de taartvorm mee.
3
Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de pruimen over het deeg, leg ze dicht tegen elkaar aan.
4
Klop het ei met de room en vanillesuiker los. Giet het mengsel voorzichtig over de pruimen. Bak in de oven voor 30-40 min.
5
Haal de taart uit de vorm en plaats op een rooster. Bestrooi de bovenkant direct met fijne suiker. Laat volledig afkoelen en plaats de taart tot net voor het opdienen in de koelkast.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.