Risotto Met Fruitige Salsa Van Nectarine En Gefrituurde Salie
Niveau
Gemiddeld
Tijd
50 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Risotto met fruitige salsa van nectarine en gefrituurde salie

Italiaanse risotto, maar dan anders. Door de risottorijst te toppen met een fruitige salsa van nectarine, voegen wij een zoete twist toe aan dit lekkere gerecht. Serveer de risotto met wat gefrituurde blaadjes salie en je hebt een heerlijk gerecht op tafel staan.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept risotto met fruitige salsa van nectarine en gefrituurde salie

Kookmodus
Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Snipper de ui en de knoflook. Verhit in een diepe pan met antiaanbaklaag 1/3 olijfolie en de helft van de boter, laat hierin de ui en knoflook op laag vuur garen. Voeg na 2 min. de risottorijst toe en laat de dit meebakken totdat de korrel open komt te staan. Blijf roeren zodat de risotto het vocht beter opneemt.
2
Blus de rijst af met de wijn. Begin met het toevoegen van 100 ml bouillon zodra de witte wijn is opgenomen in de rijst. Dit kun je controleren door met een houten spatel over de bodem te strijken, als er geen vocht meer op de bodem ligt, kun je de bouillon toevoegen. Zorg dat je dit op tijd doet, zodat de risottorijst niet aanbrandt. Voeg telkens 100 ml bouillon toe wanneer de vorige 100 ml is opgenomen, totdat alle bouillon op is. Voeg bij de laatste 100 ml bouillon de helft van de Parmezaanse kaas toe zodat deze smelt in de risotto.
3
Snijd tijdens het bereiden van de risotto de paprika, nectarines en tomaten in gelijke blokjes. Verhit nogmaals 1/3 olijfolie in een koekenpan en voeg de blokjes toe. Laat dit ongeveer 5 min. op hoog vuur goed bakken tot het een salsa vormt. Voeg de chilivlokken en kaneel toe en roer goed door.
4
Verhit in een derde pan de overgebleven boter en olijfolie op laag vuur. Leg de salieblaadjes in de hete pan en laat deze frituren. Zorg dat de blaadjes elkaar niet overlappen en draai ze individueel om. Ze zijn klaar als ze niet bruin kleuren, maar weerstand bieden en knapperig zijn. Laat ze rusten op een bord met keukenpapier om het overige vet uit te laten lekken.
5
Schep de risotto in diepe borden en top het af met de warme nectarine salsa, een paar blaadjes gefrituurde salie en de overige Parmezaanse kaas.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sulfiet
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via