Print opties

Sluiten

Risotto met fruitige salsa van nectarine en gefrituurde salie

Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
50 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Snipper de ui en de knoflook. Verhit in een diepe pan met antiaanbaklaag 1/3 olijfolie en de helft van de boter, laat hierin de ui en knoflook op laag vuur garen. Voeg na 2 min. de risottorijst toe en laat de dit meebakken totdat de korrel open komt te staan. Blijf roeren zodat de risotto het vocht beter opneemt.
2
Blus de rijst af met de wijn. Begin met het toevoegen van 100 ml bouillon zodra de witte wijn is opgenomen in de rijst. Dit kun je controleren door met een houten spatel over de bodem te strijken, als er geen vocht meer op de bodem ligt, kun je de bouillon toevoegen. Zorg dat je dit op tijd doet, zodat de risottorijst niet aanbrandt. Voeg telkens 100 ml bouillon toe wanneer de vorige 100 ml is opgenomen, totdat alle bouillon op is. Voeg bij de laatste 100 ml bouillon de helft van de Parmezaanse kaas toe zodat deze smelt in de risotto.
3
Snijd tijdens het bereiden van de risotto de paprika, nectarines en tomaten in gelijke blokjes. Verhit nogmaals 1/3 olijfolie in een koekenpan en voeg de blokjes toe. Laat dit ongeveer 5 min. op hoog vuur goed bakken tot het een salsa vormt. Voeg de chilivlokken en kaneel toe en roer goed door.
4
Verhit in een derde pan de overgebleven boter en olijfolie op laag vuur. Leg de salieblaadjes in de hete pan en laat deze frituren. Zorg dat de blaadjes elkaar niet overlappen en draai ze individueel om. Ze zijn klaar als ze niet bruin kleuren, maar weerstand bieden en knapperig zijn. Laat ze rusten op een bord met keukenpapier om het overige vet uit te laten lekken.
5
Schep de risotto in diepe borden en top het af met de warme nectarine salsa, een paar blaadjes gefrituurde salie en de overige Parmezaanse kaas.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.