Zoete Bietensoep Met Sinaasappel
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Zoete bietensoep met sinaasappel

De combinatie van bieten en sinaasappel maakt deze soep heerlijk zomers en zoet. De appel zorgt voor een frisse toevoeging. Bovendien geven de rode bieten een prachtig kleur aan de soep. Ideaal als snelle lunch of voorgerecht.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept zoete bietensoep met sinaasappel

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Snipper de ui. Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 à 3 min. Snijd ondertussen de rode bieten en appels in stukjes en voeg bij de ui. Voeg vervolgens de bouillon en het sinaasappelsap toe. Breng aan de kook.
2
Pureer het geheel met een staafmixer tot een soep. Voeg eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe. Snijd de sinaasappel in schijfjes.
3
Verdeel de zoete bietensoep over de kommen en maak af met crème fraîche, verse basilicum en een schijfje sinaasappel.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?