Rode kool stamppot met appel, geitenkaas en walnoten
Niveau
Gemiddeld
Tijd
50 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Rode kool stamppot met appel, geitenkaas en walnoten

Rode kool is heerlijk wanneer deze gestoofd is. Dit kun je gemakkelijk doen met… appelsap! Roer er wat appelstroop door, zodat de kool zoet wordt. De aardappels stamp je met de crème fraîche, waardoor de stamp lekker fris is en in combinatie met de geitenkaas een zoutige smaak krijgt.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept rode kool stamppot met appel, geitenkaas en walnoten

Kookmodus
Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Haal de buitenste bladeren van de rode kool en snijd in dunne reepjes. Pel de ui en snijd in halve ringen.
2
Smelt de boter in een stoofpan en bak de uienringen in 2 à 3 min. glazig. Voeg de rode kool toe, schep de appelstroop erdoorheen en schenk het appelsap erbij. Breng zachtjes aan de kook en laat 25 min. stoven.
3
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Leg in een pan en schenk er water bij tot ze net onder water staan. Voeg wat zout toe en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 20 min. gaar.
4
Snijd ondertussen de gedroogde pruimen in stukjes en de appel in plakjes. Zet een aantal plakjes appel apart voor de garnering.
5
Stamp de aardappelen met de crème fraîche en 2/3 van de geitenkaas. Stamp vervolgens de rode kool, pruimen en plakjes appel erdoorheen. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel over de borden. Garneer met de walnoten, overige geitenkaas en wat plakjes appel.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?