Rode kool stamppot met appel, geitenkaas en walnoten
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vrij van vis

Rode kool stamppot met appel, geitenkaas en walnoten

Rode kool is heerlijk wanneer deze gestoofd is. Dit kun je gemakkelijk doen met… appelsap! Roer er wat appelstroop door, zodat de kool zoet wordt. De aardappels stamp je met de crème fraîche, waardoor de stamp lekker fris is en in combinatie met de geitenkaas een zoutige smaak krijgt.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept rode kool stamppot met appel, geitenkaas en walnoten

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
1
Haal de buitenste bladeren van de rode kool en snijd in dunne reepjes. Pel de ui en snijd in halve ringen.
2
Smelt de boter in een stoofpan en bak de uienringen in 2 à 3 min. glazig. Voeg de rode kool toe, schep de appelstroop erdoorheen en schenk het appelsap erbij. Breng zachtjes aan de kook en laat 25 min. stoven.
3
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Leg in een pan en schenk er water bij tot ze net onder water staan. Voeg wat zout toe en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 20 min. gaar.
4
Snijd ondertussen de gedroogde pruimen in stukjes en de appel in plakjes.
5
Stamp de aardappels met de crème fraîche en geitenkaas. Stamp vervolgens de rode kool, pruimen en plakjes appel erdoorheen. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Bestrooi met walnoten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Noten

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via