Print opties

Sluiten

Rode kool stamppot met appel, geitenkaas en walnoten

Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
50 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Haal de buitenste bladeren van de rode kool en snijd in dunne reepjes. Pel de ui en snijd in halve ringen.
2
Smelt de boter in een stoofpan en bak de uienringen in 2 à 3 min. glazig. Voeg de rode kool toe, schep de appelstroop erdoorheen en schenk het appelsap erbij. Breng zachtjes aan de kook en laat 25 min. stoven.
3
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Leg in een pan en schenk er water bij tot ze net onder water staan. Voeg wat zout toe en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 20 min. gaar.
4
Snijd ondertussen de gedroogde pruimen in stukjes en de appel in plakjes. Zet een aantal plakjes appel apart voor de garnering.
5
Stamp de aardappelen met de crème fraîche en 2/3 van de geitenkaas. Stamp vervolgens de rode kool, pruimen en plakjes appel erdoorheen. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel over de borden. Garneer met de walnoten, overige geitenkaas en wat plakjes appel.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.