Fleur jouw standaard sneetje roggebrood op met kaas en een zelfgemaakte chili-aardbeienchutney! Deze heerlijk chutney is supermakkelijk zelf te maken en geeft een extra smaak aan een simpele lunch.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
Ingrediënten chutney
Recept roggebrood met chili-aardbeienchutney
Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Verwarm voor de chutney een koekenpan met zonnebloemolie en fruit de ui en rode peper 2 min. aan. Voeg de gember, kurkuma en komijn toe en bak kort mee. Meng de aardbeienjam erdoorheen en laat afkoelen. Breng op smaak met peper en zout.
2
Besmeer iedere plak roggebrood met een halve el chili-aardbeienchutney en leg hier een plakje kaas op. Garneer met tuinkers.
Tip: Maak direct een grotere hoeveelheid chutney die je bewaart in de koelkast. Zo heb je altijd iets lekkers in huis. Het is ook een heerlijke dip bij een kaasplankje.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment