Deze romige vissoep is geïnspireerd op de Scandinavische manier van vissoep maken. Dit is vooral terug te zien aan het gebruik van aardappel in deze soep. Wij hebben voor een twist garnalen aan deze soep toegevoegd in plaats van traditionele witvis. Heerlijk voor op een koude dag!
Vissoep kan maximaal 3-4 dagen worden bewaard in de koelkast, op voorwaarde dat het snel wordt afgekoeld en in goed afgesloten wordt bewaard. Het kan ook worden ingevroren en maximaal 2-3 maanden worden bewaard.
Een lichte en fruitige witte wijn zoals Sauvignon Blanc, Pinot Grigio of Albariño past goed bij vissoep. Een droge rosé of lichte rode wijn zoals Pinot Noir kan ook worden overwogen.
Kruiden die goed passen in vissoep zijn onder andere tijm, laurierblad, peterselie, dille en basilicum. Knoflook, ui en selderij zijn ook smaakvolle toevoegingen, evenals saffraan en paprika voor extra smaak en kleur.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment