Roodftuitspies Met Yoghurtdip
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Roodfruitspies met yoghurtdip

Bessen zijn de snoepjes onder de fruitsoorten. Met hun mooie rode, roze en paarse kleuren zijn ze ook nog eens zeer aantrekkelijk om te eten. Daarnaast bevatten deze kleine krachtpatsers veel antioxidanten en vitamines, welke weer goed zijn voor je lichaam. Een echt super spiesje dus! We combineren de roodfruitspiesjes in dit recept met een lekkere yoghurtdip.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept roodfruitspies met yoghurtdip

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Laat de ananasstukjes uitlekken en vang de siroop op. Pureer de ananasstukjes in een vijzel, foodprocessor of snijd ze heel fijn. Rasp de schil van de citroen. Meng de ananas en citroen door de yoghurt en maak eventueel iets dunner met een klein beetje van de opgevangen siroop.
2
Was het fruit en verwijder de kroontjes en steeltjes. Prik het fruit op een houten prikker, waarbij je begint met het donkerste fruit. Eindig de prikker met het lichtste fruit.
3
Serveer de fruitspiesjes samen met de yoghurtdip.

Wat zijn antioxidanten?

Antioxidanten zijn verschillende stoffen, zoals vitamine E en C. Antioxidanten beschermen het weefsel in je lichaam en je DNA voor agressieve stoffen. Op die manier kunnen antioxidanten mogelijk op de lange termijn ziekten als hart- en vaatziekten voorkomen. Het zijn dus hele belangrijke stoffen voor je lichaam!

Meer recepten met rood fruit

Rood fruit zit dus vol antioxidanten en mogen best vaker op je bord liggen. Daarom hebben wij op onze website meerdere recepten met rood fruit. Verras je bezoek bijvoorbeeld eens met opgeklopte feta met rood fruit op de borrelplank. Dat is eens wat anders dan de bekende kruidenboter. Of probeer deze vegan crumble met rood fruit. Perfect voor een uitgebreid ontbijt én je krijgt een goede portie antioxidanten binnen. Dat is pas écht een goede start van je dag!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?