Salade met gegrilde coquilles, nectarine & sinaasappel
Coquilles, ook wel sint-jakobsschelp genoemd, komen goed tot hun recht wanneer je deze grilt. Wij serveren onze gegrilde coquilles spiesjes bij een heerlijke, frisse salade met een zelfgemaakte dressing.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden
Recept salade met gegrilde coquilles, nectarine & sinaasappel
Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Meng het sap van ½ limoen met 1/2 van de suiker, sojasaus en gember. Marineer de coquilles 30 minuten in de marinade. Snijd de sinaasappel en nectarine in partjes.
2
Rijg op vier satéprikkers steeds 3 coquilles en een partje sinaasappel en nectarine. Verhit 2/3 van de olie in een grillpan en gril de spiesjes 2 minuten aan beide kanten of gril de spiesjes op de barbecue.
3
Snijd de komkommer en snoeptomaatjes in plakjes en meng deze door de sla. Snijd vervolgens de koriander fijn.
4
Verhit in een koekenpan 1/3 van de olie en bak de pistachenootjes tot ze licht goudbruin zijn. Bestrooi de pistachenootjes naar smaak met zout.
5
Meng voor de dressing de mayonaise met honing en wat limoensap. Serveer de salade met de dressing en leg de gegrilde coquillespiesjes op de salade. Top de salade af met de gesneden koriander.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment