Scholfilet Met Broccoli Erwtenpuree En Provencaalse Aardappelpartjes
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Scholfilet met broccoli-erwtenpuree en Provençaalse aardappelpartjes

Zet een heerlijk AVG’tje (Aardappel Vlees Groente) op tafel… maar dan met vis! Ga bijvoorbeeld aan de slag met onze scholfilet met romige broccoli-erwtenpuree en krokant gebakken Provençaalse aardappelpartjes.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept scholfilet met broccoli-erwtenpuree en provençaalse aardappelpartjes

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verhit 2/3 deel olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 10 minuten goudbruin en gaar. Kruid de aardappeltjes tijdens het bakken met de Provençaalse kruiden en breng op smaak met wat zout.
2
Breng een pan water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en kook samen met de erwtjes in 5 minuten gaar. Giet de groenten af en pureer samen met de helft van de basilicum, de groentebouillon en de ricotta tot een mooie puree. Breng naar wens op smaak met peper en zout.
3
Dep de scholfilet droog en kruid met peper en zout. Verhit in een koekenpan 1/3 deel olijfolie en bak de scholfilet in 4 minuten gaar.
4
Verdeel de broccoli-erwtenpuree over twee borden en leg de scholfilet in het midden van ieder bord. Garneer het gerecht met de overgebleven basilicumblaadjes en serveer met de knapperige aardappelpartjes.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Vis
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Soort
AVG
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via