Houd je boozy brunch thuis!
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Spicy virgin margarita

Een heerlijk verrassende cocktail, wij zijn er gek op! Zo ook op deze pittige, alcoholvrije draai aan de klassieke margarita. De heerlijke combinatie van ingrediënten zorgt voor een echte smaakexplosie bij het drinken van deze geweldige virgin margarita.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept spicy virgin margarita

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Snijd een plakje uit de limoen en snijd in tweeën. Pers de rest van de limoen uit. Maak de rand van de glazen nat met limoensap en dip deze in de kristalsuiker. Maak een inkeping in de limoenplakjes en plaats deze op de rand van de glazen. Herhaal dit met 2 ringetjes jalapeño.
2
Pureer met een staafmixer de gember, agavesiroop, limoensap en 20 ml ananassap tot een gladde puree. Gebruik een fijne zeef om de gemberpulp van het sap te scheiden. Druk de gemberpulp met de bolling van een lepel uit tegen de zeef. De pulp die overblijft kun je weggooien.
3
Meng het gembermengsel, bruisend water, resterende ananassap, appelazijn, 4 ijsklontjes en het limoenblaadje in de cocktailshaker. Vul de glazen met de overige ijsklontjes en schenk de margarita over het ijs.

Wij zijn fan van mocktails, jij ook? Probeer dan eens onze granaatappel grapefruit mocktail!

Wat is een margarita?

Een margarita is een verfrissende cocktail die bestaat uit tequila, triple sec, limoensap en ijs. De ingrediënten worden gemengd en vervolgens in een met zout gerand glas geserveerd, eventueel met een partje limoen ter garnering. De cocktail kan worden geshaket of worden gemixt, afhankelijk van de gewenste consistentie.

Welke tequila zit er normaal gesproken in een margarita cocktail?

Meestal wordt voor een margarita cocktail een blanco tequila gebruikt. Dit is een tequila die direct na distillatie wordt gebotteld en niet rijpt op houten vaten. Blanco tequila heeft een frisse, schone smaak en aroma en is daarom een populaire keuze voor margarita’s. Sommige mensen geven de voorkeur aan een margarita met reposado tequila, wat een lichtgerijpte tequila is die enkele maanden tot een jaar heeft gerijpt op houten vaten. Dit geeft de margarita een zachtere smaak en een lichtgele kleur.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?