Print opties

Sluiten

Teriyaki chicken met rijst

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm een droge pan op middelhoog vuur en rooster de sesamzaadjes in 3 min. goudbruin.
2
Meng de teriyakisaus met het sesamzaad. Snijd de kippendij in repen van 2 cm dik en marineer deze 15 min. in de teriyakisaus.
3
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Snijd ondertussen de winterpeen in blokjes van 1 cm. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten, hak dit vervolgens fijn.
4
Verwarm een pan op middelhoog vuur met de olie. Bak de gemarineerde kippendij met de teriyakisaus in 3 min. rondom goudbruin. Voeg vervolgens de rode peper, wortel en sojabonen toe, bak deze 5 min. mee op middelhoog vuur.
5
Snijd de bosui in dunne ringen. Schep de rijst op een bord en verdeel hier de kip en groente overheen, garneer het gerecht met de bosui.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.