In samenwerking met:
Terra Groentenurry
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Terra verspakket groentencurry

Met dit gesneden verspakket maak je binnen no-time een heerlijke vegan groentencurry. Dit pakket bevat precies wat je nodig hebt. No waste, dus!

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept terra verspakket groentencurry

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Kook de rijst in een pan met ruim kokend water in 8 min. gaar en giet af. Laat de rijst in de pan staan met de deksel erop.
2
Pel ondertussen de knoflook en hak fijn.
3
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok- of braadpan en bak de vegan kipstukjes in ca. 3 min. op middelhoge temperatuur bruin.
4
Voeg de groentenmix met zoete aardappel en knoflook toe en bak al roerend 5 min. op hoge temperatuur mee. Voeg in de laatste minuut de kruidenmix toe en bak mee.
5
Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Laat het gerecht circa 10 min. afgedekt koken op middelhoge temperatuur. Meng de spinazie door het gerecht.
6
Halveer de limoen en pers ½ uit, gebruik het sap van de limoen om de curry op smaak te brengen. Snijd de andere helft in partjes.
7
Serveer de curry met de rijst en garneer met de cashewnootstukjes en de partjes limoen.

Tip: geen grote eters? Dan is één verspakket geschikt voor 3 personen!
Tip: lekker met verse koriander!

Aan de slag met curry

Curry’s zijn rijke en aromatische gerechten die afkomstig zijn uit verschillende Aziatische keukens, waaronder India, Thailand en Japan. Ze worden gekenmerkt door hun geurige kruiden, pittige smaken en smaakvolle sauzen, en zijn een populaire keuze voor zowel vegetariërs als veganisten vanwege de eindeloze mogelijkheden om ze aan te passen aan een plantaardig dieet. Enkele populaire opties van vegan curries:

  1. Vegetarische curry: een curry gevuld met een assortiment van seizoensgroenten, zoals aardappelen, wortels, erwten en bloemkool, gekookt in een romige kokossaus en op smaak gebracht met een mix van kruiden en specerijen.
  2. Chana Masala: een Indiase curry gemaakt met gekookte kikkererwten, tomaten, uien en een mix van kruiden zoals komijn, koriander en garam masala. Het wordt vaak geserveerd met rijst of naanbrood. Een ander heerlijke Indiase curry is een dahl met linzen.
  3. Thaise groene curry: een pittige curry gemaakt met groene currypasta, kokosmelk, tofu, bamboescheuten, paprika’s en Thaise aubergines. Het wordt vaak geserveerd met gestoomde rijst.
  4. Rode linzencurry: een voedzame curry gemaakt met rode linzen, tomaten, kokosmelk, spinazie en een mix van Indiase specerijen. Het is zowel hartig als vullend en wordt vaak geserveerd met naanbrood of chapati.
  5. Groenten Korma: een romige curry gemaakt met een mix van groenten zoals wortels, aardappelen, bonen en erwten, gekookt in een saus van cashewnoten, kokosmelk en kruiden. Het heeft een milde en fluweelzachte smaak en wordt vaak geserveerd met rijst of roti.

 

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Ei
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.