Vegetarische Gratin Met Wintergroenten (2)
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vegetarische gratin met wintergroenten

Fan van de klassieke aardappelgratin? Maak dan zeker eens deze vegetarische gratin met wintergroenten. Een vullend gerecht uit de oven boordevol groenten met een krokant laagje kaas. Lekker tijdens de koudere dagen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept vegetarische gratin met wintergroenten

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Breng een pan water aan de kook. Schil de pastinaak en wortelen en snijd in stukjes. Kook de stukjes pastinaak en wortel in ca. 8 min. beetgaar.
2
Klop ondertussen het ei los en meng met de room, voeg hier 2/3 van de geraspte kaas aan toe. Breng op smaak met een snufje nootmuskaat en flink wat peper en zout.
3
Giet de pastinaak, wortels af en leg in een ovenschaal samen met de aardappelpartjes. Giet het roommengsel over de groenten en strooi de overige geraspte kaas over het gerecht. Bak de gratin in ca. 30 min. in de oven goudbruin.

Wat zijn typische wintergroenten?

Typische wintergroenten zijn onder andere wortels, pastinaken, rapen, koolraap, koolsoorten zoals boerenkool en spruitjes, knolselderij, pompoen, bieten en schorseneren. Deze groenten gedijen goed in koude klimaten en kunnen vaak langer worden bewaard. Ze zijn rijk aan voedingsstoffen en worden veel gebruikt in hartige wintergerechten, stoofschotels en soepen.

Meer ovengerechten

Na enkele voorbereidingen schuif je de ovenschotel in de oven, even wachten en klaar! Zo zet je makkelijk een heerlijke maaltijd op tafel. Bekijk alle ovenschotel recepten en laat je inspireren.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via