Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
50 min
1
Verwarm de oven voor op 180℃. Snijd de knoflook en de gele en rode uien fijn. Snijd de wortelen in dunne plakjes, de courgette in stukjes en de paprika’s en tomaten in blokjes. Bewaar alle groente in aparte bakjes. Deze ga je verwerken op basis van kleur.
2
Verhit een pan met 1/3 el olie en fruit 1/3 van de knoflook en de rode ui aan. Voeg hier de helft van de wortel aan toe en bak tot de wortel beetgaar is. Voeg vervolgens de rode paprika en tomaten toe en bak totdat de wortel volledig gaar is. Kruid het mengsel met de oregano en pureer de rode groenten gedeeltelijk tot een rode saus met structuur. Laat de saus nog even koken als de structuur te waterig is. Meng 1/3 van de ricotta door de rode saus en breng op smaak met peper en zout.
3
Verhit een pan met 1/3 el olie en fruit 1/3 van de knoflook en de helft van de gele ui aan. Voeg hier de rest van de wortel aan toe en bak tot de wortel beetgaar is. Voeg vervolgens de gele paprika toe en bak totdat de wortel volledig gaar is. Voeg de mais toe en kruid het mengsel met venkelzaad en rozemarijn. Pureer de gele groenten gedeeltelijk tot een gele saus met structuur. Meng 1/3 van de ricotta door de gele saus en breng op smaak met peper en zout.
4
Verhit een pan met 1/3 el olie en fruit 1/3 van de knoflook en de rest van de gele ui aan. Voeg hier de courgette aan toe en roerbak tot deze beetgaar is. Voeg vervolgens de spinazie toe en laat deze slinken. Breng op smaak met peper en zout. Pureer de groene groenten met 1/3 van de ricotta en de verse basilicum tot een groene saus met structuur. Breng op smaak met peper en zout.
5
Bedek de bodem van een lasagneschaal met een flinterdun laagje rode groentesaus gevolgd door de eerste laag lasagnebladen. Bedek deze vervolgens met de helft van de groene groentesaus en een laag lasagnebladen. Bedek deze laag met de rest van de groene groentesaus en weer een laag lasagnebladen. Vervolg met de gele groentesaus en top deze met lasagnebladen. Bedek deze met de helft van de rode groentesaus en lasagnebladen. Maak de lasagne af met de resterende rode groentesaus en geraspte kaas.
6
Zet de lasagne voor 20 minuten in het midden van de oven voor een knapperige kaaskorst.

Meer inspiratie

Bladerdeeg vlinders met rode pesto en cheddar
Borrelhapjes & snacks
Bladerdeeg vlinders met rode pesto en cheddar
10 min
Sinterklaas rocky road blondie
Desserts & gebak
Sinterklaas rocky road blondie
30 min
Flammkuchen met kruidige pulled chicken en wortel
Borrelhapjes & snacks
Flammkuchen met pulled chicken en wortel
30 min
Wortelen uit de oven met kikkererwten en venkel
Hoofdgerechten
Wortelen uit de oven met kikkererwten en venkel
15 min
Peperrosbief met gepofte knoflook en salsa verde
Hoofdgerechten
Peperrosbief met gepofte knoflook en salsa verde
20 min
Kabeljauwhaas in spek met spicy hummus, spinazie en zeekraal
Hoofdgerechten
Kabeljauwhaas in spek met spicy hummus, spinazie en zeekraal
30 min
Vega Regenboog Plaattaart
Hoofdgerechten
Vega regenboog plaattaart
10 min
Vispie Met Aziatische Groenten
Hoofdgerechten
Vispie met Aziatische groenten
30 min
Geroosterde Venkel Uit De Oven Met Kipdrumsticks
Hoofdgerechten
Geroosterde venkel uit de oven met kipdrumsticks
35 min
Ratatouille Crumble
Hoofdgerechten
Ratatouille crumble
35 min
Mediterrane Zalm Uit De Oven
Hoofdgerechten
Mediterrane zalm uit de oven
10 min
Lasagne Met Geitenkaas En Spinazie
Hoofdgerechten
Lasagne met geitenkaas en spinazie
15 min
Hartige Cake Met Halloumi En Olijven
Tussendoortjes
Hartige cake met halloumi en olijven
15 min
Ovenschotel Met Kip En Zoete Aardappel
Hoofdgerechten
Ovenschotel met kip en zoete aardappel
10 min
Familie Bos Ovenschotel Met Boontjes En Indische Twist
Hoofdgerechten
Familie Bos – Ovenschotel met boontjes en Indische twist
20 min
Nachoschotel Met Gehakt En Zoete Aardappel
Borrelhapjes & snacks
Nachoschotel met gehakt en zoete aardappel
10 min
Gevulde Zoete Aardappel Met Quinoa En Tahinidressing
Hoofdgerechten
Gevulde zoete aardappel met quinoa en tahinidressing
35 min
Loaded Potato Met Atjar En Satesaus
Hoofdgerechten
Loaded potato met atjar en satésaus
25 min
Quiche Met Kip Paprika En Prei
Hoofdgerechten
Quiche met kip, paprika en prei
20 min
Vegan Kapsalon Met Oesterzwamshoarma
Hoofdgerechten
Vegan kapsalon met oesterzwamshoarma
45 min
Romige Ovenschotel Met Koolvis En Rucola
Hoofdgerechten
Romige ovenschotel met koolvis en rucola
15 min
Ovenschotel Mexicaanse Nacho
Hoofdgerechten
Ovenschotel Mexicaanse Nacho
20 min
Ovenschotel Bloemkool Room Met Gehakt
Hoofdgerechten
Ovenschotel bloemkool-room met gehakt
10 min
Mexicaanse Tortillas Met Kip
Hoofdgerechten
Mexicaanse tortilla’s met kip
10 min
Frietje Rendang Met Zoetzure Groenten
Hoofdgerechten
Frietje rendang met zoetzure groenten
40 min

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Italiaans
Mediterraans
Diëten
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis
Soort
Ovengerechten

Gemaakt door Eatertainment

Delen via