Vegetarische Lasagne Tricolore
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vegetarische lasagne tricolore

Creatief met eten? Waarom niet! Zet eens een vrolijke ‘tricolore’ lasagne op tafel. Wij bouwen onze lasagne op met drie gekleurde sauzen op basis van heerlijke, verse ingrediënten.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept vegetarische lasagne tricolore

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180℃. Snijd de knoflook en de gele en rode uien fijn. Snijd de wortelen in dunne plakjes, de courgette in stukjes en de paprika’s en tomaten in blokjes. Bewaar alle groente in aparte bakjes. Deze ga je verwerken op basis van kleur.
2
Verhit een pan met 1/3 el olie en fruit 1/3 van de knoflook en de rode ui aan. Voeg hier de helft van de wortel aan toe en bak tot de wortel beetgaar is. Voeg vervolgens de rode paprika en tomaten toe en bak totdat de wortel volledig gaar is. Kruid het mengsel met de oregano en pureer de rode groenten gedeeltelijk tot een rode saus met structuur. Laat de saus nog even koken als de structuur te waterig is. Meng 1/3 van de ricotta door de rode saus en breng op smaak met peper en zout.
3
Verhit een pan met 1/3 el olie en fruit 1/3 van de knoflook en de helft van de gele ui aan. Voeg hier de rest van de wortel aan toe en bak tot de wortel beetgaar is. Voeg vervolgens de gele paprika toe en bak totdat de wortel volledig gaar is. Voeg de mais toe en kruid het mengsel met venkelzaad en rozemarijn. Pureer de gele groenten gedeeltelijk tot een gele saus met structuur. Meng 1/3 van de ricotta door de gele saus en breng op smaak met peper en zout.
4
Verhit een pan met 1/3 el olie en fruit 1/3 van de knoflook en de rest van de gele ui aan. Voeg hier de courgette aan toe en roerbak tot deze beetgaar is. Voeg vervolgens de spinazie toe en laat deze slinken. Breng op smaak met peper en zout. Pureer de groene groenten met 1/3 van de ricotta en de verse basilicum tot een groene saus met structuur. Breng op smaak met peper en zout.
5
Bedek de bodem van een lasagneschaal met een flinterdun laagje rode groentesaus gevolgd door de eerste laag lasagnebladen. Bedek deze vervolgens met de helft van de groene groentesaus en een laag lasagnebladen. Bedek deze laag met de rest van de groene groentesaus en weer een laag lasagnebladen. Vervolg met de gele groentesaus en top deze met lasagnebladen. Bedek deze met de helft van de rode groentesaus en lasagnebladen. Maak de lasagne af met de resterende rode groentesaus en geraspte kaas.
6
Zet de lasagne voor 20 minuten in het midden van de oven voor een knapperige kaaskorst.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via