Griekse souvlaki met orzo
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Griekse souvlaki met orzo

Souvlaki komt oorspronkelijk uit de Griekse keuken en betekent vertaald: spiesje. Het is een spies met vlees of vis dat eerst wordt gemarineerd in een mengsel van olijfolie, citroensap en kruiden en daarna wordt gegrild. Lekker om te serveren met orzo!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept griekse souvlaki met orzo

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 20min
Kookmodus
1
Meng in een grote kom de helft van de olijfolie, oregano, peper en het citroensap. Snijd de varkenshaas in grote blokken en meng deze met de marinade. Dek af en laat 1 uur marineren.
2
Kook de orzo gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, samen met het bouillonblokje, en giet af. Snijd de cherrytomaten in kwartjes en meng met de orzo.
3
Rijg het vlees aan de spiesjes. Verhit de resterende olie in een grillpan en grill de spiesjes 5 min. Keer halverwege om.
4
Verhit een pan op het vuur zonder olie en rooster de pijnboompitten totdat ze bruin kleuren.
5
Verdeel de orzo over de borden en top af met veldsla, groene olijven, pijnboompitten en de kappertjes. Verkruimel tot slot de feta over het geheel. Serveer de orzo en salade met de souvlaki.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Pinda
  • Sulfiet
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via