Print opties

Sluiten

Vis souvlaki

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
1
Boen de aardappels schoon, snijd ze in parten. Kook de aardappels in 12-15 min. beetgaar.
2
Pel de ui en hak fijn. Schenk de rode wijnazijn in en kommetje en voeg de ui toe. hak de peterselie en de dille fijn. Voeg de peterselie en de helft van de dille toe aan het mengsel. Rasp de helft van de citroen boven het kommetje en breng op smaak met peper en zout.
3
Giet de aardappels af, doe ze terug in de pan en schenk de rode ui dressing over de aardappels en schep om. Doe de deksel op de pan en laat droogstomen.
4
Kneus de peperkorrels. Meng in een kommetje de olijfolie, overige dille en peperkorrels. Rasp de rest van de citroen boven het kommetje en pers het sap erboven uit. Meng door elkaar en breng op smaak met zout.
5
Snijd de verschillende soorten vis in stukken van 2 cm. Schenk het citroen-olijfoliemengsel in een diep bord en leg de stukken vis er in. Laat 5 min. marineren. Bewaar het mengsel.
6
Rijg de stukken vis op de spiesen. Grill ze 5-7 min. in een hete grillpan, draai ze regelmatig zodat er aan alle kanten een streepje ontstaat. Vet de grillpan eventueel in met wat olijfolie, dat helpt tegen het aanbakken van de vis.
7
Schenk de olijfoliemarinade over de spiesen en serveer met de aardappelsalade.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.