Cola Kipspiezen Met Barbecuesaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min

Cola kipspiezen met barbecuesaus

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten kipsaté
Ingrediënten barbecuesaus
Extra keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 20min
1
Meng de cola met de basterdsuiker, uien, knoflook, sojasaus en barbecue rub en marineer de kip hier minimaal 2 uur in. Schep de kip uit de marinade en breng 200 ml van de marinade in een steelpannetje aan de kook. Kook in totdat ongeveer de helft van de marinade over is. Rijg de kipblokjes aan houten prikkers en gril de kipsaté op de barbecue (of in een grillpan) 6 à 7 min. aan iedere kant. Bestrijk de kip met de ingekookte marinade en gril nog eens 30 sec. aan iedere kant.
2
Meng alle ingrediënten in een diepe pan en breng aan de kook. Laat de saus 45 min. op laag vuur langzaam inkoken tot deze dik wordt en donker kleurt.
3
Serveer de kipspiezen met de barbecuesaus en garneer eventueel met gebakken uitjes en gesneden bosui.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Soja
  • Vis
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Susan
Jennifer van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Soort
Barbecue
Spiesjes
Voorkeuren
Bevat vlees
Bevat kip

Gemaakt door Eatertainment

Delen via