Cola Kipspiezen Met Barbecuesaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip

Cola kipspiezen met barbecuesaus

Cola is een van de meest populaire frisdranksoorten en vormt de basis van deze heerlijke kipspiezen. De marinade van cola en specerijen zorgt voor een super mals resultaat. Ook de barbecuesaus wordt met cola gemaakt en krijgt extra pit door de gerookte paprikapoeder.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten kipsaté
Ingrediënten barbecuesaus
Extra keukenbenodigdheden
Volledig recept bekijken

Recept cola kipspiezen met barbecuesaus

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 20min
1
Meng de cola met de basterdsuiker, uien, knoflook, sojasaus en barbecue rub en marineer de kip hier minimaal 2 uur in. Schep de kip uit de marinade en breng 200 ml van de marinade in een steelpannetje aan de kook. Kook in totdat ongeveer de helft van de marinade over is. Rijg de kipblokjes aan houten prikkers en gril de kipsaté op de barbecue (of in een grillpan) 6 à 7 min. aan iedere kant. Bestrijk de kip met de ingekookte marinade en gril nog eens 30 sec. aan iedere kant.
2
Meng alle ingrediënten in een diepe pan en breng aan de kook. Laat de saus 45 min. op laag vuur langzaam inkoken tot deze dik wordt en donker kleurt.
3
Serveer de kipspiezen met de barbecuesaus en garneer eventueel met gebakken uitjes en gesneden bosui.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via