Sticky Gochujang Courgette2 Zonder Blauw
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Sticky gochujang courgette met rijst

Vegetarisch eten saai? Allesbehalve! In dit gerecht gaan we voor sticky gochujang courgette geserveerd met knapperige cashewnoten, frisse bosui en basmatirijst. Een snel en makkelijk vegetarisch recept wat jouw nieuwe doordeweekse favoriet wordt!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Sticky gochujang courgette met rijst

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Snijd de courgettes in grove stukken. Verhit olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de courgette goudbruin en beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.
3
Pel en rasp de knoflook. Meng de knoflook, gochujang, ketjap en honing door elkaar. Verhit een steelpan en verwarm het knoflookmengsel. Meng de maïzena met het water en voeg toe aan het knoflookmengsel. Laat kort meekoken zodat de saus indikt.
4
Voeg de saus toe aan de courgette en laat op middelhoog vuur indikken tot de saus kleverig wordt en de courgette mooi glanst.
5
Snijd ondertussen de bosui in schuine ringen. Hak de cashewnoten grof. Rooster de cashewnoten kort in een droge pan.
6
Garneer de sticky courgette met cashewnoten en bosui en serveer met basmatirijst.

Wat is gochujang en wat kan je er allemaal mee?

Heb jij al eens gehoord van gochujang? Deze gefermenteerde chilipasta uit Korea wordt steeds meer gebruikt in de rest van de wereld! Sowieso worden Koreaanse recepten met de dag populairder. Logisch, want Koreaanse gerechten zitten bomvol diverse smaken. Gochujang is een van de smaakmakers die je vaak terugziet in deze keuken. Het wordt gemaakt van rode pepers, kleefrijstmeel, sojabonen en zout. Soms worden er ook nog andere smaakmakers als knoflook aan toegevoegd. Deze samenstelling wordt gefermenteerd en zorgt voor een unieke, diepe smaak met een zoete pittigheid. Het geeft dus niet alleen dat extra pitje aan je maaltijd, maar het voegt ook een natuurlijke zoetheid toe! Gochujang wordt in de Koreaanse keuken veel gebruikt voor soepen, stoofschotels, noedelgerechten en marinades voor bijvoorbeeld vlees of, zoals in dit recept, courgette.

Heb je nu gochujang in huis gehaald, maar ben je een beetje inspiratieloos waarvoor je het kan gebruiken? Geen probleem, we hebben steeds meer lekkere recepten met gochujang op Eatertainment! Denk aan deze Koreaanse loaded fries met toppings als kimchi, bosui, sesamzaadjes en de krokante driehoekige Frenzy Fries van Lamb Weston. Ultiem comfort food waar je iedere dag van kan genieten! Of wat dacht je van deze eenpans dumpling ovenschotel? Dit eenvoudige gerecht schuif je na 15 minuten in de oven en daarna is het nog even wachten tot je ervan kan genieten. De eenvoud zit hem in de bereiding. Alle ingrediënten voeg je toe aan een ovenschaal en de dumplings garen in de gladde saus. Meer heerlijke receptinspiratie met gochujang in de hoofdrol vind je terug op Eatertainment!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via