
Vegetarisch eten saai? Allesbehalve! In dit gerecht gaan we voor sticky gochujang courgette geserveerd met knapperige cashewnoten, frisse bosui en basmatirijst. Een snel en makkelijk vegetarisch recept wat jouw nieuwe doordeweekse favoriet wordt!
Heb jij al eens gehoord van gochujang? Deze gefermenteerde chilipasta uit Korea wordt steeds meer gebruikt in de rest van de wereld! Sowieso worden Koreaanse recepten met de dag populairder. Logisch, want Koreaanse gerechten zitten bomvol diverse smaken. Gochujang is een van de smaakmakers die je vaak terugziet in deze keuken. Het wordt gemaakt van rode pepers, kleefrijstmeel, sojabonen en zout. Soms worden er ook nog andere smaakmakers als knoflook aan toegevoegd. Deze samenstelling wordt gefermenteerd en zorgt voor een unieke, diepe smaak met een zoete pittigheid. Het geeft dus niet alleen dat extra pitje aan je maaltijd, maar het voegt ook een natuurlijke zoetheid toe! Gochujang wordt in de Koreaanse keuken veel gebruikt voor soepen, stoofschotels, noedelgerechten en marinades voor bijvoorbeeld vlees of, zoals in dit recept, courgette.
Heb je nu gochujang in huis gehaald, maar ben je een beetje inspiratieloos waarvoor je het kan gebruiken? Geen probleem, we hebben steeds meer lekkere recepten met gochujang op Eatertainment! Denk aan deze Koreaanse loaded fries met toppings als kimchi, bosui, sesamzaadjes en de krokante driehoekige Frenzy Fries van Lamb Weston. Ultiem comfort food waar je iedere dag van kan genieten! Of wat dacht je van deze eenpans dumpling ovenschotel? Dit eenvoudige gerecht schuif je na 15 minuten in de oven en daarna is het nog even wachten tot je ervan kan genieten. De eenvoud zit hem in de bereiding. Alle ingrediënten voeg je toe aan een ovenschaal en de dumplings garen in de gladde saus. Meer heerlijke receptinspiratie met gochujang in de hoofdrol vind je terug op Eatertainment!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment