Klassieke Paastafel

Vrolijk Pasen

Paaskrans Met Vulling Van Sinaasappel En Framboos

De dagen worden langer en het zonnetje laat zich steeds vaker zien. Dat kan maar één ding betekenen: Pasen is in aantocht! Of je nu kiest voor een paasbrunch met vrienden of een paasbrunch met familie, wij hebben heerlijke recepten voor jou klaarstaan. Van een klassiek gevuld paasbrood en mini quiches tot verrukkelijke chocolade croissants en een over de top witte chocolade paastaart, met welke paasrecepten pak jij dit jaar uit?

Klassieke Paastafel

Klassieke paastafel

Een paasbrunch of paasontbijt op de planning staan, maar weet je nog niet wat je wilt bereiden? Pak dan uit met deze klassieke paastafel. Van hartig tot zoet, deze traditionele gerechten met een knipoog doen het altijd goed. Haal wat broodbeleg in huis, dek de tafel leuk in en ga aan de slag met verschillende, deelbare gerechten. Heb je in de avond een paasdiner? Geen probleem, ook dan zijn er genoeg recepten die je kunt maken!

Familie Paastafel

Familie paastafel

Een paasbrunch met kinderen vraagt om lekkere, maar ook leuke recepten! Wij helpen je daar graag een handje bij met deze familie paastafel. Niet alleen zijn deze gerechten om van te smullen, ze zien er ook nog eens kleurrijk en vrolijk uit. Haal alle ingrediënten in huis en ga samen met de kids aan de slag in de keuken. Wel zo gezellig!

Nog meer paasrecepten

Van een krans van croissantdeeg en paasteitjes met scrambled eggs tot een hartige broodpudding, er staan nog meer smaakvolle paasrecepten op je te wachten! Kies je favoriete recepten, sla ze op en ga aan de slag. Met welk recept verras jij je tafelgasten?

Paasbrunchplank van Simone's Kitchen

Wil je het dit jaar rustiger aan doen en met een kleine groep Pasen vieren? Ga dan aan de slag met de brunchplank van Simone’s Kitchen. Deze goedgevulde sharing plank staat vol met lekkernijen voor een gezellige ochtend. Hier staan onder andere lekkere bladerdeegtaartjes met roomkaas en gerookte zalm op, maar ook gevulde eieren met asperge. Heb je nog ruimte over voor een paastoetje? Dan zijn de mini paastrifles met aardbeienjam een top idee!

Pasen Sfeerbeelden 0952

Tips voor een geslaagde paasbrunch

Nu Pasen bijna voor de deur staat, is het leuk om flink uit te pakken met een paastafel voor de paasbrunch of -ontbijt! Om er dit jaar een geslaagde paasbrunch van te maken, hebben wij een aantal tips voor je op een rij gezet:

  • Dek de tafel mooi in met bij elkaar passend servies, placemats en een tafelkleed. Zo kun je voor de klassieke paastafel kiezen voor rustige kleuren als geel, wit en bruin, terwijl je bij de familie paastafel kunt uitpakken met knalkleuren als roze en blauw.
  • Zet leuke accessoires op tafel. Van chocolade paaseieren en bloemen tot paastakken met versieringen. Het ziet er gelijk gezellig uit!
  • Heb je een druk paasweekend op de planning? Vraag of alle tafelgasten wat lekkers maken. Zo neemt iedereen een gerecht mee en staat de tafel vol lekkernijen.

Creatief met Pasen

Op zoek naar een unieke prestatie van paaseitjes? Ga dan aan de slag met paashaas etagères! Eatertainer Josette creëerde voor de familie paastafel deze twee leuke etagères. 🥰

Wat heb je nodig:
• Twee kunststof Paashaasjes
• 6 diverse borden en/of schoteltjes (klein en groot)
• Schuurpapier
• Lijmpistool
• Handzaag en metaalzaagje

Hoe maak je je eigen toffe etagère?

➡️ Zaag de kunststof Paashaasjes in drie stukken, het mooiste is net onder hun kopje en bij de middel.
➡️ Schuur de gezaagde delen netjes glad.
➡️ Lijm de gezaagde delen op het bord en/of het schoteltje tot je een mooie etagère hebt gemaakt.
➡️ Wacht tot de lijm is uitgehard en plaats lekkere chocolade eitjes of ander lekkers op de etagère.