HR Bladerdeegnetjes Met Nutella BrendaKookt 09
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Bladerdeegnestjes met Nutella

Een heerlijke zoete lekkernij voor Pasen! Deze bladerdeegnestjes met Nutella en gekleurde paaseitjes zien er niet alleen leuk uit, ze zijn ook mega lekker van smaak. Samen met Brenda Kookt hebben wij dit heerlijke paasrecept ontwikkeld. Duik met de kids de keuken in en ga samen gezellig bakken!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Brenda van Brenda Kookt

Ingrediënten

6 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept bladerdeegnestjes met nutella

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de over voor op 200°C. Rol het bladerdeeg uit. Besmeer ½ van het bladerdeeg met 4 el Nutella. Vouw het bladerdeeg dubbel, zodat de Nutella-laag ook bedekt is met bladerdeeg.
2
Snijd het bladerdeeg in de lengte in repen van circa 2 cm breed. Pak een reep van het deeg en 'twist' een paar keer, zodat er een soort twister ontstaat. Rol hier een rolletje van, zo ontstaat er een nestje. Herhaal dit voor de andere deegrepen.
3
Leg de bladerdeegnestjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Kluts het ei en bestrijk over de bladerdeegnestjes. Bestrooi de bladerdeegnestjes met de kristalsuiker en bak 20-25 min. in de oven goudbruin en gaar. Laat de bladerdeegnestjes afkoelen.
4
Roer ondertussen de roomkaas los en meng dit met de overige Nutella en cacaopoeder. Doe de chocoladeroomkaas in een spuitzak met spuitmondje of een plasticzak.
5
Spuit een toef van de chocoladeroomkaas op de nestjes en verdeel hier de paaseitjes over. Bestuif de bladerdeegnestjes met poedersuiker ter garnering.

De lekkerste baksels voor Pasen

Tijdens het paasontbijt of de paasbrunch staat de tafel vol met heerlijke hapjes als mini quiches, gevlochten paasbrood of een romige preisoep, maar als je het ons vraagt mogen de lekkerste zoete baksels niet ontbreken! Want iedereen heeft nog wat ruimte over voor een zoete lekkernij toch? Er zijn genoeg zoete paasrecepten om te proberen, zoals deze heerlijke gerechten:

  • Paashaas zandkoekjes met witte chocolade: zandkoekjes zijn ontzettend makkelijk om te maken. Met maar 6 ingrediënten zijn ze zo klaar! Geef zandkoekjes een leuke paastwist door te werken met paasvormpjes. Zo krijg je leuke paashaas zandkoekjes.
  • Mini broodpudding met lemon curd: een echte klassieker voor het paasweekend! Deze mini broodpudding is zoet, romig en ideaal om oud brood mee op te maken. Voor een nog vollere smaak combineren wij het met lemon curd en verse aardbeien.
  • Cheesecake taco’s: een heerlijk toetje met een twist voor na de paasbrunch: cheesecake taco’s met blauwe bessen. De taco’s maken we met wraps en worden lekker zoet door ze te dippen in speculaas koekjes. De vulling is gemaakt van cheesecake met een blauwe bessensaus. Klinkt lekker toch?
  • Zoete paashaasbroodjes: lekkere zoete paasbroodjes mogen niet ontbreken tijdens het paasontbijt. Deze zoete paashaasbroodjes maken we in de vorm van paashaasjes. Serveer met (plantaardige) crème fraîche of (plantaardige) mascarpone en wat jam om het compleet te maken.

Maak de paastafel compleet met één van deze heerlijke lekkernijen en sluit de smakelijke middag af met wat zoets. Voor welke recepten kies jij dit jaar met Pasen?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Noten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?