Deze aardappelsalade met ansjovis is een echte smaakbom! Lekker als volwaardige maaltijd, maar ook heerlijk als bijgerecht bij bijvoorbeeld een gezellige barbecue.
Eén van de ingrediënten die veel wordt gebruikt in de Mediterrane keuken, is ansjovis. Ansjovis heeft een karakteristieke zilte smaak die ontstaat wanneer de ansjovis gedurende langere tijd in een pekelbad wordt gekweekt. De smaak die vrijkomt van ansjovis past in allerlei soorten recepten. Denk aan frisse gerechten als salade recepten, pastagerechten als lasagne recepten of knapperige pizza recepten. Genoeg lekkers om te proberen met ansjovis!
Een klassiek recept met ansjovis is een Caesar salade. Bij een Caesar salade hoort natuurlijk een lekkere ansjovisdressing. In dit recept geven we de klassieke salade een twist door te kiezen voor gegrilde baby romaine sla. Hier wordt de salade lekker knapperig van. Kies je voor een pizza? Maak dan eens pizza met ansjovis! Zo is deze spelt pizza met ansjovis, verse pesto en mozzarella ontzettend lekker. De tapas ansjovis is wat zuurder van smaak dan de ingeblikte versie, wat zorgt voor een heerlijke smaak. Ook lekker: pissaladiere, een hartige Franse taart belegd met uien, olijven en ansjovis. Je kan het maken als lunchgerecht, borrelhapje, voorgerecht of als hoofdgerecht.
In pasta recepten is ansjovis ook altijd een goed idee. Er zijn talloze recepten om te proberen. Denk aan deze pasta met rucola, ansjovisboter, cherrytomaten en wat basilicum, of deze heerlijke spaghetti puttanesca, waarbij we het klassieke recept een verrassende twist geven door te kiezen voor gefrituurde ansjovis. Ook voor de borrel kan je werken met ansjovis! Ga bijvoorbeeld voor spinazie ansjovisboter, lekker voor bij het stokbrood, of maak deze loaded fries met kabeljauw, zeekraal, rode pesto en ansjovis. Hoewel het een hoofdgerecht is, kan je het ook maken als borrelgerecht om lekker met elkaar te delen. Genoeg keuze dus!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment