aardappelsalade met ansjovis
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Aardappelsalade met ansjovis

Deze aardappelsalade met ansjovis is een echte smaakbom! Lekker als volwaardige maaltijd, maar ook heerlijk als bijgerecht bij bijvoorbeeld een gezellige barbecue.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept aardappelsalade met ansjovis

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olijfolie, het knoflookpoeder en wat peper en zout. Schuif voor 20 min. in de oven en laat 10 min. afkoelen.
2
Breng ondertussen twee pannen met water aan de kook. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook in de ene pan de sperziebonen 10 min. gaar en spoel af met koud water. Kook in de andere pan de eieren hard in 7 à 8 min. en laat schrikken.
3
Hak de bieslook fijn. Pel en snijd de rode ui in dunne ringen. Snijd de ansjovis grof. Mix de mosterd met de mayonaise en wat peper en zout tot een saus. Pel de eieren en snijd in partjes.
4
Doe de aardappelen samen met de sperziebonen, ¾ van de bieslook, ui, ansjovis, kappertjes, eieren en saus in een kom en breng op smaak met peper en zout. Mix goed en verdeel de salade over de borden. Garneer met de overige bieslook.

Aan de slag met ansjovis

Eén van de ingrediënten die veel wordt gebruikt in de Mediterrane keuken, is ansjovis. Ansjovis heeft een karakteristieke zilte smaak die ontstaat wanneer de ansjovis gedurende langere tijd in een pekelbad wordt gekweekt. De smaak die vrijkomt van ansjovis past in allerlei soorten recepten. Denk aan frisse gerechten als salade recepten, pastagerechten als lasagne recepten of knapperige pizza recepten. Genoeg lekkers om te proberen met ansjovis!

Een klassiek recept met ansjovis is een Caesar salade. Bij een Caesar salade hoort natuurlijk een lekkere ansjovisdressing. In dit recept geven we de klassieke salade een twist door te kiezen voor gegrilde baby romaine sla. Hier wordt de salade lekker knapperig van. Kies je voor een pizza? Maak dan eens pizza met ansjovis! Zo is deze spelt pizza met ansjovis, verse pesto en mozzarella ontzettend lekker. De tapas ansjovis is wat zuurder van smaak dan de ingeblikte versie, wat zorgt voor een heerlijke smaak. Ook lekker: pissaladiere, een hartige Franse taart belegd met uien, olijven en ansjovis. Je kan het maken als lunchgerecht, borrelhapje, voorgerecht of als hoofdgerecht.

In pasta recepten is ansjovis ook altijd een goed idee. Er zijn talloze recepten om te proberen. Denk aan deze pasta met rucola, ansjovisboter, cherrytomaten en wat basilicum, of deze heerlijke spaghetti puttanesca, waarbij we het klassieke recept een verrassende twist geven door te kiezen voor gefrituurde ansjovis. Ook voor de borrel kan je werken met ansjovis! Ga bijvoorbeeld voor spinazie ansjovisboter, lekker voor bij het stokbrood, of maak deze loaded fries met kabeljauw, zeekraal, rode pesto en ansjovis. Hoewel het een hoofdgerecht is, kan je het ook maken als borrelgerecht om lekker met elkaar te delen. Genoeg keuze dus!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via