Spinazie Ansjoviskruidenboter
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Spinazie ansjovisboter

Ansjovis, you hate it or you love it. Het is een zeer uitgesproken smaak, maar in dit recept heel subtiel aanwezig. Ansjovis wordt soms ook wel de kampioen van de umami-smaak genoemd. Een extra smaak die naast zout, zoet, zuur en bitter een aantal jaar geleden als vijfde basissmaak werd ontdekt en extra dimensie aan je gerecht geeft. Dit recept is goed voor een portie van ongeveer 220 gr.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten

Recept spinazie ansjovisboter

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Klop de roomboter op in de keukenmachine of in een kom met behulp van een mixer. Wanneer de boter lichter wordt van kleur is deze genoeg opgeklopt.
2
Verwijder de takjes van de peterselie en maal de blaadjes met spinazie en de ansjovisfilets zeer fijn in een foodprocessor.
3
Voeg de opgeklopte boter toe aan de spinazie in de foodprocessor. Hoe langer je het geheel laat draaien, hoe groener de boter zal worden.
4
Breng de boter op smaak met zeezout.
5
Serveer de kruidenboter direct met een stukje brood of maak er een rol van om te bewaren.

Tip: Wil je een rol kruidenboter maken? Leg dan een stuk huishoudfolie op het aanrecht en verdeel de boter over het midden. Houd ongeveer 10 cm aan beide zijkanten over. Klap het onderste deel van de folie over de boter en rol dicht. Houd nu de twee open zijkanten met beide handen vast en rol de boterrol een paar keer naar jezelf toe om deze strak in te rollen. Knoop vervolgens de uiteinden dicht of vouw ze onder de rol in. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

Tip: is je roomboter te koud? Snijd deze in kleine blokjes om sneller op temperatuur te laten komen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via