Ansjovis, you hate it or you love it. Het is een zeer uitgesproken smaak, maar in dit recept heel subtiel aanwezig. Ansjovis wordt soms ook wel de kampioen van de umami-smaak genoemd. Een extra smaak die naast zout, zoet, zuur en bitter een aantal jaar geleden als vijfde basissmaak werd ontdekt en extra dimensie aan je gerecht geeft. Dit recept is goed voor een portie van ongeveer 220 gr.
Tip: Wil je een rol kruidenboter maken? Leg dan een stuk huishoudfolie op het aanrecht en verdeel de boter over het midden. Houd ongeveer 10 cm aan beide zijkanten over. Klap het onderste deel van de folie over de boter en rol dicht. Houd nu de twee open zijkanten met beide handen vast en rol de boterrol een paar keer naar jezelf toe om deze strak in te rollen. Knoop vervolgens de uiteinden dicht of vouw ze onder de rol in. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Tip: is je roomboter te koud? Snijd deze in kleine blokjes om sneller op temperatuur te laten komen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment