spelt pizza
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Spelt pizza met ansjovis, verse pesto en mozzarella

Pizza lovers opgelet! Wij hebben weer een heerlijke pizza voor jou. Deze pizza is gemaakt met spelt pizzadeeg, voor veel mensen beter te verdragen dan een deeg van alleen tarwebloem. Deze ansjovis is wat zuurder dan de ingeblikte versie, wat zorgt voor een verrassende smaak.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept spelt pizza met ansjovis, verse pesto en mozzarella

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Pel de knoflook. Maal samen met de pijnboompitjes, Parmezaanse kaas, olijfolie, basilicum en peper in een keukenmachine tot een pesto.
2
Leg het pizzadeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de tomatenblokjes over het deeg. Maak een diagonaal ruitjespatroon met de ansjovis. Verdeel de pesto over iedere kruising van de ansjovis en verdeel mozzarella en olijven over de pizza. Bak de pizza 20 min. of tot gaar en goudbruin in de oven.
3
Haal uit de oven en serveer warm.

Welke mozzarella hoort er op pizza?

De meest geschikte mozzarella voor op pizza is buffelmozzarella, die wordt gemaakt van de melk van buffels en heeft een milde smaak en een zachte textuur. Dit type mozzarella smelt goed en geeft een romige en smakelijke laag op de pizza.

Wil je meer pizza inspiratie?

Bekijk dan hier meer pizza recepten. Ook flammkuchen zijn tegenwoordig veel te zien. Bekijk voor inspiratie alle flammkuchen recepten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Vis
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Italiaans
Soort
Pizza
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via